2007. szeptember 7., péntek

Összefoglaló...1. forduló

"Persze, mindig ez a hülye foci! Tele van a feje focistanevekkel, gólpasszokkal, cselekkel, bombákkal, hosszú indításokkal. A gólokról nem is beszélve. Betéve tudja a világbajnokság összes gólját... Na, ebből elég! Hol is tartottam? De kicseleznek a betűk, a téren vagyok... Fociznak a srácok a téren, egy rosszul eltalált labda nagy ívben repülne az autók közé, de ott jön egy elegánsan öltözött úr, diplomatatáskával, hopp, egy fantasztikus légstoppal leveszi a lasztit, a jobb lábáról átteszi a balra, dekázik egy kicsit, bámulatos a technikája, az égbe rúgott labda pontosan a vállára esik, vállal veszi le, egy kicsit egyensúlyozza, „fölvállazza” a fejére, pörgeti a homlokán, aztán le a térdére, pattogtatja, dekázik. Nincs mese, ez egy labdaművész." (Lázár Ervin: Foci)

2007. szeptember 06.
John Gold Stadium
2000 néző

Delta Truck - Megújulás Fc
2 (0) - 2 (0)

A cégek ligája III. osztálya egy új, feltörekvő csapattal bővült ebben az idényben, mert augusztus elején a Megújulás Fc csapata beadta nevezését. A 9 főböl álló csapat tagjai között ifjú, feltörekvő titánok mellett, nagypocakos, öltönyös, papucsos úriemberek is feltűnnek. Nehéz megállapítani, mire lesznek képesek ezek a Srácok e mérkőzéssorozatban, de azt a felkészülési meccseiken is bizonyították, hogy számolni kell velük! A liga Sötét Lova, a Mérleg serpenyője lesz ez a gárda. A dobogóért, a feljutásért való helyek egyikéért remélhetőleg küzdeni fognak. Nagy célt tűztek ki maguk elé, de erről még csak az Üllői úti fák tudnának mesélni…

A Delta Truck ellen azúrkékben feszítettek a Megújulás játékosai, akik nem találták elsőre a helyszínt. Az utolsó pillanatban estek be, így a bemelegítés elmaradt. A hűvös időben kezdődő találkozó első perceiben a hideg izmok még rozsdásan csikorogtak a zöld gyepen, s az első 4-5 percben még tapogatózó játék folyt, egy kis adok-kapokkal, de a deltások kudlik dzsulianna vezetésével néhány löketet eresztettek el, amik elkerülték a 77-es narancsban pompázó párduchasú hálóőr ketrecét.

5 perc után a homokszemek kiperegtek a gépezetből, s az olasz mezesek Primadonna Laci vezérletével átvették az irányítást. Hátul sikerült megtartani a labdát és körbeadogatni azt, a középpályáról Láthatatlan Balázs visszalépett a golyóbisért, Kötény pedig autogramm helyett a nevét osztogatta, s egy bombával letesztelte a kapufa minőségét, de a kapuvas kibírta a gagyi 2 pálcás labda okozta megpróbáltatást.

A cserék után még nagyobb elánnal támadtak a Megújulás játékosai. Kacsa Zalán hátulról tanárian irányított, Viko ésszel próbálkozott, elöl pedig Pufinnyo helyzetekbe került, de kiderült, hogy ebben a bajnokságban sem lehet a kapus hasán át hálóba juttatni a labdát. Az első félidő legnagyobb helyzetet a brazil szlalomkirály hagyta ki. Kihasználva a Deltások rossz cseréjét, Gyros bácsi megiramodott egy labdával és a kijövő kapus mellett a kapufára lőtte azt.

A hátralévő időben a kapuk nem forogtak veszélyben, de a kezdeményezés a Megújulás kezében volt, s csak az utolsó passzok hiányoztak a nagyobb helyzetek kialakításához, de legalább megismerkedtek a kékben játszó játékosok egymással, mert ne feledjük, így még nem játszott együtt az új csapat.

A második félidő ott kezdődött, ahol az első befejeződött. Szinte felborult a pálya, és a Deltások kizárólag a kontrákra rendezkedtek be. Primadonna Laci távolról próbálkozott, de igazi nagy helyzetbe nem került, talán az egyik Duracell elem a hátában nem volt teljesen feltöltve, vagy a beígért fél körte mégiscsak 40%-os volt. Raki keresztlabdákkal is operált hátulról, hol sikeresen, hol nem, a bátorság és a finesz még hiányzott e percekben a játékából. De majd Mr. Kötény Róbert belesúg 1-2 csellót a fülébe... Róbert Gida Barátunk megpróbálta hátára venni a csapatot, és okos labdákkal kereste Balázst. Az ilyen taktikai táblán is lerajzolható támadások végén már csak a gól hiányzott. De a gólszagot már érezték a szúrkolók a lelátón.

És ahogy ilyenkor lenni szokott, és a foci nagy könyvében meg vagyon írva, egy ellentámadás végén a Delta Truck megszerezte a vezetést. Egy, a lábak között elsuhanó lövést Imici még hárított, de a labda valószínüleg felforrósodott a zöld gyepen, mert az kipattant róla. A lecsorgó labdára a portás és egy zöldmezes csapott le, s utóbbi néhány láb-kéz rúgás után eltalálta a bőrgolyót is, ami becsorgott a gólvonalon túlra. A bíró sípja néma maradt a szabálytalanság után, és középre mutatott.

A gólt követően a Megújulás még nagyobb fokozatra kapcsolt. A szúrkolók Áginnyó vezérletével buzdították kék kedvenceiket, akik ellentmondást nem tűrve a kapujukhoz szegezték a vezető csapatot. Egy fű alatti passz utan Kötény Róbert a bal oldalról eleresztette félelmetes lövését, ami a kapu bal alsó sarkában kötött ki. Ezzel a hatalmas keresztcsapottal megszerezte a Megújulás FC történelmének első gólját.

Döntetlen után nem állt le a kék bagázs. Balázs és Viko megkeverte a védőket, Pufinnyo lövését pedig kétzser is vetődéssel hárította a Deltások kapusa. A kék hátsó alakzat is aktívan kivette részét a támadásokból, labdákkal tömték a középpályát. A spárgakirály Csabi most a megelőző szerelésekben alakított nagyot, mindig jó ütemben lépett ki a Deltás csatárok mögül. Hiába, az rsg-n tanult néhány mozdulatsor megkönnyítette a dolgát. Kacsa Zalán pedig távoli lövésekkel is próbált veszélyt teremteni, de passzai is pontosak voltak.

Ismét jött Murphy, s egy játékban tartani kivánt labdára lecsapott a rutinos Deltás, és 10-ről a bal alsót csipkézte ki. Imici tehetlenül állt a kapuban. Eddig sem volt sok dolga, de most legalább a hálóból kivehette az ott megcsücsült labdát.

Ismét hátrányba került a Megújulás csapata, de ezúttal sem törődött bele a vereségbe. Pufinnyo ezen az estén nem ismert lehetetlent és a hatos vonalan kiosztott egy esernyőt, majd lövését a Deltás kapus nagy bravúrral az oldalvonalon túlra tolta. Ez volt a meccs szépségdíjas momentuma, ekkor a stadion szinte szétrobbant. Zúgott a Hajrá Kékek címü rigmus és az azúrban játszó Srácok mindent beleadtak, meghálálták a Szúrkolók bizalmát. Csabinnyo szerzett egy labdát a félpályánál, majd a szabadon maradt Pufinnyohoz passzolt, aki hideg vérrel, pimaszul a kijövő kapus hasa alatt a hálóba gurított. Ezzel kettőre módosult a gólok száma az eredményjelzőn a Megújulás Fc neve mellett.

A hátralévő időben minden mindegy alapon harcoltak a kék mezes játékosok. Győzni szerettek volna, látszott minden mozdulatukon. A Deltások rutinjuknak es néhány taktikai szabálytalanságuknak köszönhetően azonban megtartották a döntetlent, ami rájuk nézve volt hízelgő. Pedig az utolsó pillanatokban még Viko is megszerezhette volna a győztes gólt Zalán passza után, de a squashcipő ezúttal (is) néma maradt. Távolról is dörgetett az azúkék csapat, de ezek a lövések elkerülték a kaput, ilyenkor talán a hosszún szabadon álló társakat kellett volna megjátszani.

A bíró nem hosszabbított egy fabatkát sem, így a liga Sötét Lova pontot szerezve, két gólt lőve kezdte meg szereplését a bajnokságban.

2007. szeptember 5., szerda

Ismerd meg a csapatot...

Lantos Imre
Mezszáma: 77
Posztja: Kapus
Beceneve: a fekete párduc
Idén elérte a "százados" rangot, így kénytelen volt beállni a kapuba. Sokszor meg süt és dadog a labda a kezében, de már megvette élete első kesztyűjét, hátha így nem lepkézik sokat. Lehmann a példaképe. Nehezen hozható ki a sodrából a gólvonalon született kapus, és nem szokott megsértődni 1-2 poénon. Papucsban is ugyanúgy véd, mint focicsukában. Google-val töltöttök le a Szülei '77-ben a derék informatikust, aki azóta nem találja az ékezetes betűket a billentyűzeten.

Ismerd meg a csapatot...


Rakonczai Zoltán
Mezszáma: 42
Posztja: védő
Beceneve: A fáradhatatlanA spanyol és brazil ősöktől származó védő példaképe Forrest Gump. Idén Karácsonyra Jézuskától a Labdarúgás alapvető szabályai című könyvet fogja kérni. Önbizalma es futómennyisége határtalan. Neki mindegy, hogy hol, melyik poszton játszik, csak futni lehessen. Lövésein meg csiszolunk és ha nem is az új Roberto Carlos, ( Raki, ő brazil hátvéd és játszott a spanyol Real Madridban balbekk poszton, bekk = védő, a szerk.) de egy Mátyus Jani meg kijöhet belőle

Ismerd meg a csapatot...


Zalán
Mezszáma: 5
Posztja: védő, középpályás
Beceneve: kacsa
Csapatunk legmagasabb védője, aki a középpályán is bevethető. Mende mondák keringenek Róla,hogy 4 évesen a Fradi egyik kapusával együtt homokozott. Nem veti meg a kemény játékot és kiválóan magyaráz a pályán. Csillog a szeme mikor labdát lát, mint törött sörösüveg a Hold fényében, de már csak évek kérdése és visszanyeri régi formáját. Nagypályás ajánlatait visszamondva került jelenlegi csapatához.

Ismerd meg a csapatot...


Pázsitka Róbert
Mezszáma: 11
Posztja: középpályás
Beceneve: kötény
Az utolsó pillanatban csatlakozott a Megújulás Fc csapatához. Robi ragaszkodik a meccsenkénti 5 kiosztott kötényhez. Halk szavú, nagy sörivó középpályásunk az egyik kiemelt büntetőrúgó. Jobb lába néha olyan, mint Pap Laci bal csapottja. De azért meg híznia kell, hogy igazi Megújulás Fc játékos váljon belőle. Márkó, mint személyi edző majd kezelésbe veszi.

Ismerd meg a csapatot...


Kővári Márk
Mezszáma: 21
Posztja: csatár
Beceneve: Kicsi, a gyrosfaló
A csatársorban jól kiegészítik egymást a 65 kilós Lacival, 200kilóra. Óriási étvággyal veti bele magát a mérkőzésekbe. Nem ismer lehetetlent a kapu előtt, ahogy az éttermekben sem: meleg szituációkat teremt a kapussal szemben és a konyhában is. MELLesleg 3 mp alatt eszi meg a gyrost a Töröknél, és 30 mp alatt fut 10 métert. Odavan az arab kajákért és a harmadosztályú szerb játékosokért. A csapat állandó vacsoraszervezője…:)

Ismerd meg a csapatot...


Kaszics Viktor
Mezszáma: 8
Posztja: középpályás
Beceneve: Dragan, a szerb mészáros
Ereiben zöld vér csörgedez, de kék, olaszos mezünkben is büszkén feszit. Van néhány kedvenc csapata, csak az angolokat ismertetnénk: cselszki, mu, liverpudliak, wba, reading. Mindig utol lehet érni a csapat eszét telefonon, legrosszabb esetben csak smsben válaszol. Ruganyos lábaival és madárfészek hajával bolondítja az ellenfél játékosait és a nőket. A cigizés nagyágyúja ha vesz életében egy focicsukát, és hátulról pontos labdákat kap, akkor csodát fogunk látni Tőle! Addig pedig a squashcipőjében szürkén robotol a középpályán.

Ismerd meg a csapatot...


Molnár Csaba
Mezszáma: 7
Posztja: védő
Beceneve: Alonso, a fenevad
Jerzy Dudek hasonmásverseny győzetese! Miután kirúgták a női rsg válogatottból Lantos felkarolta és hosszú évek alatt igazi hátvédet faragott belőle. Manapság a Megújulás Fc kezdője elképzelhetetlen nélküle. Ahogy a csatárt tolja ki az alapvonal felé, úgy tolja be a sült kolbászt friss meleg kenyérrel hétfőnként ebédre. Egyre jobban elengedi magét góljai után, pajkos mosollyal a száján fut a tomboló közönség felé és bemutatja sajátos gólörömét: kigombolja meze legfelső gombját.

Ismerd meg a csapatot...


Csúth László
Mezszáma: 9
Posztja: csatár
Beceneve: A primadonna.
2007 átigazolási szezonjának egyik legnagyobb fogását hajtotta végre Lantos, mikor megszerezte Őt a Magyar Nemzeti Színészválogatottól. A szélvészgyors támadó minden körülmények között a gólra tör, s ebben nem akadályozhatja meg a pálya rossz tapadása sem. Kedvenc színe a kék, és megígérte, ha bajnok lesz a Megújulás Fc, kékre festeti a haját és a mezre kézzel felhímezi a Csodaszarvas logóját új csapatának. Kommunikációját tökéletesre fejlesztette Balázs kollégájával egyetemben…

Ismerd meg a csapatot...




Farkas Balázs
Mezszáma: 10
Posztja: középpályás
Beceneve: A láthatatlan
A bűvös tízes mez tulajdonosa 2007. júliusában költözött a Megújulás Fc csapatába. Humorával, labdaérzékével egyből belopta magát a szurkolok szívébe. Könnyű megismerni, mert a labda nála szokott lenni. Akar gagyi kétpálcás, akar 5 pálcás, sőt 18000 forintos labdával is tud okos gólokat szerezni száraz pályán. Ha kell bedumálja a labdát a hálóba a középpálya „magyar hangja”.

2007. szeptember 4., kedd

Megújulás News 005

Lantos "Balatonbanáztatommagam" Emrét lenyűgözte a CFC játékosának teljesítménye, de Kriesch Totti sportigazgató szerint nem téma az átaizolás

Tóth Al-Gabint és Szántai Cruzt figyeli a Megújúlás Fc

Al-GAbin és Santacruz is a Megújúlásban köthet ki. A CFC középpályása a két csapat egymás közötti meccsén keltette fel Emre figyelmét. Cruz egyelőre a CFC második csapatába sem fér be, de a Bild szerint őt is elviheti a királyi gárda.

Dragan után újra magyar játékos szerepelhet a Megújulás együttesében (igaz, voltak már magyar gyanús játékosok is akik megfordultak a királyi gárda „B" csapatában), ugyanis német és spanyol sajtóinformációk szerint Al-Gabin és Santacruz is felkeltette Emre vezetőedző figyelmét. A török szakembernek csapata Környékbelihuligánok elleni meccsén tetszett meg Al Gabin játéka. A magyar középpályás gólt szerzett, és remekül játszott az összecsapáson.
„A Megújúlás FC nálam kérdezősködött a játékosról. Emrét lenyűgözte Gabin teljesítménye, és személyesen érdeklődött felőle" – mondta a játékos ügynöke, Vladan Filipovics. (ezt benne kellett hagyjam:))) - bocs.a szerk.)„Al-Gabint 2009-ig szerződés köti hozzánk és ráadásul lakáshitel felvételét is tervezi. Távozása egyelőre nem téma." – mondta CsKoszta sportigazgató a Kicker című magazinnak.
A Bildnek adott interjújában még azt is hozzátette, hogy nagy megtiszteltetés, hogy egyik játékosuk iránt a Megújúlás érdeklődik, ez is mutatja, hogy az újpalotai bajnokságban játszó csapatban még vannak minőségi játékosaik, igaz már nem sok. Nemcsak Al-GAbin az egyetlen nem magyar játékos, akire felfigyeltek Budafokon: Santa Cruz iránt is érdeklődnek a bor és pezsgő fővárosában. A fiatal futballista jelenleg a CFC második csapatának tagja.„Cruz nagyon jó játékos, viszont erős vetélytársai vannak" – mondta Kriesch Totti vezetőedző. Faragó Csöpi, a CFC menedzsere úgy nyilatkozott a Bildnek, hogy reméli, a játékos kitölti a 2098-ig szóló szerződését. Mindenesetre a magyar játékos nem került be a CIB elleni bajnokira készülő keretbe.

Megújulás news 004

Ez nem sikerült: a Megújulás lemondott Cruzról és Gabinról

A kispályás labdarúgó-bajnokság élvonalában (Budafok Liga) szereplő Megújulás lemondott a CFC paraguayí és egyiptomi válogatott labdarúgójáról, Cruzról és Gabinról. Hiába ajánlott a budafoki gárda már több mint húsz kiló kenyeret, töltött káposztát és kalácsot hússal is a két kiváló középpályásért – és hiába akartak ők is klubot váltani – az átigazolásból úgy tűnik nem lesz semmi.

Ami nem megy, az nem megy! Még egy olyan nagy csapatnak, mint a Megújulásnak is be kellett látnia, hogy nem minden a HÚS. Hiába ajánlott a BL-selejtezők utolsó körében érdekelt budafoki alakulat csillagászati összeget is , úgy néz ki a két középpályás marad Angyalföldön. A játékosok jelenlegi kalács és hús adója a CFC ugyanis visszautasította a Megújulás ajánlatát.
"A CFC egyszerűen nem is akart tárgyalni az üzletről. Nem a kaján múlott" - nyilatkozta Molnár Csaba, a Megújulás sportigazgatója utalva arra, hogy amit lehetett, azt megtették az ügy (budafoki szempontból) sikeres megoldása érdekében.Molnárék tehát lemondtak a két középpályásról, és inkább egy másik játékmester után néznek. A CFC másik klasszisát szeretnék szerződtetni, akit eddig a védelemben láthattunk parádézni, de Molnár Csaba és Lantos Imre (a csapat klubbigazgatója - a szerk.) látnak fantáziját a játékos irányitó képességében is, és mindenképp ezen a poszton számítanának rá. Ő pedig nem más, mint Jánosi Tulok Tamás.
Köztudott, hogy Lantos és Jánosi gyerekkori régi pajtások és jól meg is értik egymást a pályán kivül és persze azon belül is. Az igazolásnak, persze, ha összejön, akkor a Megújulás jobbhátvédje Raki Lee is örülne, mert ők ifi koruk óta játszanak egy csapatban és a védelem elképzelhetetlen a két játékos nélkül.
"Ha a Megújulásnak szándékában állna szerződtetni, akkor életem egyik nagy álma válna valóra, ugyanis mindig egy ilyen világszinvonalú csapatban szerettem volna játszani és arról nem is beszélek, hogy a BARÁTAIM, GYEREKKORI BARÁTAIM is ott játszanak.” - nyilatkozta boldogan a Cetelem Nyúúúúúzzzzzzzz című magyar lapnak Jánosi.

Megújulás news 003

A megalázott Jánosi Cséká kipakolt Lantosról

A Cetelem igazgatóságának döntése volt, hogy Lantost ki kell dobni az első csapatból, miután januárban bejelentette, hogy a nyártól a Megújulás FC labdarúgócsapatánál folytatja a pályafutását – nyilatkozta Jánosi Cséká, a CFC közelmúltban menesztett vezetőedzője.
A szakember azt is elmondta: F. P. sportigazgató hazudott neki, B. T. elnök pedig arra sem méltatta, hogy felhívja, mielőtt kirúgták.A menedzsmenttől azt mondták, azért kell így lennie, mert Lantos úgy ült le velük tárgyalni a jövőről, hogy időközben már megállapodott a Megújulással a szerződése ügyében – nyilatkozta Jánosi a Marca című madridi sportújságnak. Azt mondták, nem vehetnek számításba olyan játékost, aki eleve nem akart a klubnál maradni.

„Amikor ott dolgoztam, mindig a klub színeit viseltem, és minden erőmmel védtem a CFC-t.”
Egy hónappal később Jánosi visszahívta volna az első csapat keretébe a török középpályást, akinek aztán fontos szerepe lehetett volna abban, hogy a CFC remek hajrával elhódítotsa története első bajnoki címét. Nem egészen két hét múlva az elnökség menesztette a sikeredzőt, aki akkor éppen Szegeden pihent. Jánosi úgy érzi, B. T. elnök és F. P. sportigazgató megalázta őt.Jánosi elmondása szerint tisztában volt azzal, hogy a CFC megpróbálta szerződtetni Szántai Santa Cruzt, ám elhitte, hogy a hatodik hely védettséget jelent számára.Arra a kérdésre, hogy B. T. és F. P. örült-e annak, hogy bajnok lett volna a csapat Lantossal, Jánosi így válaszolt:„Nos, nem tűntek annyira boldognak, mint a többiek.”