2008. március 10., hétfő

Sori Liga: Felemás Február


Kedves Olvasó!

A Sori Ligában a Megújulás FC újabb három kőkemény derbin van túl, igazi erőpróbáló 120 perc áll a hátuk mögött a legutóbbi híradás óta.

Az átalakulóban lévő együttes belső háza táján a hangulat erősen stabilizálódik, hétről hétre emelkedik a hangulat a csapat öltözőjében. Egyre jobban összekovácsolódik a Csodaszarvas MGTSZ. Ezt az összefogást, a játék szeretetét, az egymás tiszteletét erősen jelzik a mérkőzések után eleresztett poénok mennyisége és minősége. Látszik, hogy a közös hangnem már megvan, és az eredmények előbb-utóbb jelentkezni fognak, jönnek majd maguktól. De addig is még hosszú út vezet at Azúrkék játékosok előtt, de a kezdeti lépéseket megtették, és közös irányba húzzák azt a bizonyos szekeret.

Az "őszi" kanyar utolsó fordulója és a visszavágók első fordulóját össze lehet vonni, mert a két találkozó nagyon hasonlított egymásra.

Megújulás FC - Etrusco
1 - 8

Megújulás FC - Pe-Só Alapítvány
2 - 8

Nincs mit szépíteni, az MFC e két találkozón mattot kapott ellenfeleitől, akik könyörtelenül kihasználták Imiciék hibáit. Az Etrusco végig irányította a mérkőzést, kezükben tartották a találkozó irányítását az első percektől fogva. Bár az első játékrész után még nem volt nagy a vendégek előnye (1-3-mal forultak a csapatok), de a másodikban már Imici is elfáradt fejben és többször saját hibájából kapitulált a hazai csapat. Így a jobb erőkből álló Etrusco magabiztosan gyűjtötte be a 3 pontot.
Rakiék nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát, és csak a találkozó utolsó pillanataiban lőtték meg szépítő goljukat. Igaz, az MolnárCsabi nevéhez fűződik, aki 15ről úgy kilőtte a hosszút, hogy a pókot kicsalogatta a pipából. Szemtanuk szerint, a gólszerző a lövés előtt becsukta a szemét, és előtte felpattant a labda...de ez bizotsan csak rossz pletyka...

Márkó visszatért a Kékekhez, állítólag lefogyott 5 kilót a betegsége alatt, de futócipőt biztosan nem szerzett be. Vikó biztosan nem volt ott a meccsen, hisz Öccse ebben az évben töltötte be a 26, 27 és 28. életévét, és ezeken a bulikon vett részt. Az MFC-ben bemutatkozott Lenthy egyik jóbarátja, Szilárd is, aki nevét nem meghazudtolva szeretné a kezdőhelyét megszilárdítani új csapatában. Ezen a 40 percen még nem tudott maradandót alkotni, azonban a Pesó ellen már igazi trükkel készült. A palánkot átugorva próbálta visszahozni a labdát, de az új hátvéd nem a súlypontemelkedéséről híres, és a palánkon átbukfencezve tudta csak a golyóbist megkaparintani. A zsűri ezt a gyakorlatot Csabi talajon bemutatott programjához tudta hasonlítani, 8.9-et adtak e művészi előadásra. Szilárd Csabival az olimpián Csollány és Csisztu Zsuzsi babérjaira fog törni, valamilyen érmet szeretnének hazahozni a pekingi ötkarikás játékról.

A Pesó egyébként esélyt sem adott Vikóéknak, aki el mert jönni egy erősebb csapat elleni meccsre ezúttal. A találkozó legelején eldöntötték a 3 pont sorsát, ezt állapította meg a maródiak sorát gyarapító Balázs az oldalvonal mellett, akinek így nem volt lehetősége dajkálni kedvenc barátját, a labdát.
Robertó és Lenthy egyre jobban beilleszkedik Rakiékhoz ("Aki fáradt menjen le...Csabiiiiiiii"), és a magas Baggio-névrokon már gólokkal igazolta leigazolásának fontosságát. Lenthy pedig barca mezben nem találta helyét e 40 percben, akárcsak Henry szintén barca mezben az elmúlt időszakban.
Mindenesetre megállapítható, hogy Ők Józsival kiegészülve - Szilárdot is beleértve természetesen - nagy akarattal, alázattal mentek bele minden csínbe, csellóba, ütközésbe, és sikeresen beilleszkedtek a Megújulásba.

Ez a pozitív hatás a következő mérkőzésen már kamatozott is, ahol győzelmet érdemlő, de "csak" döntetlennel záruló mérkőzést vívott az MFC.

S.T. - Megújulás FC
3 - 3

Az őszi 8-3-as vereségért próbált visszavágni Balázs csapata. S mint utóbb kiderült, a levegőben ez benne is volt, de az égiek kifogtak Rakiékon, így a Vikó vezette (elnézést, Vikó ismét Öccse szülinapi buliján vett részt, 29 éves lett az Öccs – a szerk) Robertó vezette társulat a végén csak 1 ponttal lett gazdagabb. A két kapus meghatározó szerepet játszott e küzdelemben, de ezen az S.T.-én igen jól állta a hazaiak kapusa az MFC lövéseit, többször csak a bravúrral tartotta a meccsben a csapatát a hazai hálóör.
Balázs azért megrúgta egy cselló után a szépségdíjas gólját, de a lefújás előtt kapitulált az MFC védelme, így alakult ki a 3-3-as végeredmény.

Lenthy és Márkó sem tudta átlőni ellenfelük kapusának hasán a labdát, és Csabi sem bízott Imiciben ezen a napon, így elmondhatjuk, hogy elöl-hátul egy picivel több odafigyeléssel jobb eredményt érhetett volna el a Csodaszarvas Csapat. De nincs miért keseregni, mert a játékosok bebizonyították, hogy akarnak nyerni, hajtanak egymásért, mindenki cserél folyamatosan, élvezik a játékot, S ez a legfontosabb.

- Lantos Imre –

Összefoglaló: Sikeres Február...:)

Immár 4 hete másról sem szól a BL heti híradása, minthogy a Megújulás FC minden várakozást felülmúlva futószalagon szállítja a totógyilkos eredményeket, tépázza nagynevű csapatok bajszait, az oroszlánbarlangokból ponttal vagy pontokkal távoznak el. 4 találkozó után Imiciék 3 győzelemmel és 1 döntetlennel 10 pontot szerezve a tabella harmadik fokán várják soron következő ellenfelüket, akik pont a 100%-os eredménnyel rendelkező Mazda Komárom lesz.


1. forduló
Natur Air
-
Megújulás FC

0
-
1

Az eredmény alapján többfajta játékképet képzelhet el maga előtt az olvasó. De ugye mindenki fülében ott cseng a legutóbbi német-olasz hosszabbításos elődöntő közbeni Hajdú B. szállóigévé vált mondat: „Ugye micsoda sótlan 0-0?” Hatalmas derbinek voltak szemtanúi a kilátogató szurkolók. Nem volt megállás, hajtottak a csapatok, de el kell ismerni, egyenlő erők csaptak össze a zöld gyepszőnyeg felett.

Mindkét együttes megalkuvást nem tűrően dacolt, harcolt a győzelemért, és a 3 pont sorsa csak a második játékrészben dőlt el. Az első 20 percben mindkét kapus lehúzta a rolót, és a labda főleg a pálya középső részében pattogott. A védekezés igazi milános magasiskoláját mutatta be a Natur Air, valamint a Raki által vezetett MFC is.

Ahogy teltek a percek a mérkőzés vége felé, Balázsék egyre többször táboroztak le a hazaiak térfelén. Gabó ésszel megtartotta a játékszert, majd okosan osztogatta azt. A meddő mezőnyfölényt pedig a harmadosztály vitézei a maguk oldalára fordították, Balázs távoli lövése még kipattant a kapusról, de KisZoli védhetetlenül bevarrta azt.

Lenthyék a hétralévő időben nem hagytak esélyt a Natur Air-nek az egyenlítésre, mert valaki mindig megakadályozta a hazaiakat a gólszerzésben, így Imici első „shutout”-ját érte el az MFC színeiben.


2. forduló
Megújulás FC
-
Művészetek Palotája

4
-
3

A Művészetek Palotájáról elég annyit tudni, hogy tavaly megnyerték az első osztályt, sorozatban ötödször. Szóval, minden idők egyik legeredményesebb csapata. A megújulás FC-ről pedig elég annyit tudni, hogy nem ismernek lehetetlent, csak a győzelemben gondolkodnak, és bár tisztelik az ellenfeleiket, de tisztában vannak saját képességeikkel is.

A kilátogató szurkolók a találkozó elején újra egy KisZoli gólnak örülhettek, a találat szépséghibája csupán az volt, hogy a saját hálóba talált be a Rudolf Péter hasonmásverseny győztese. A kapott gól azonban nem fogta meg a Csodaszarvas Csapat játékosait, akik összeszorított foggal elkezdtek darálni. A pálya szinte felborult a hatalmas MFC rohamoktól. E támadásoknak gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen a Balázs által vezetett hatosfogat gólt gólra halmozott.

Mire az ellenfél észbe kapott, Vikóék már 4-1-re (Balázs szabadrúgás gólja megvan?) megfordították a mérkőzés állását, így 3 gólos előnnyel mehettek az öltözőbe Lenthyék.

A második 20 perc minden volt, csak nem sétagalopp. A címvédő mindent megpróbált, és letáboroztak a hazai csapat térfelén. Mindent megpróbáltak, hogy csökkentsék hátrányukat, és e nagy akarásnak 2 gól lett a jutalma. Raki által vezetett védelem azonban nem hibázott többet, kontrol alatt tartva a találkozót megőrizték 1 gólos előnyüket a lefújás pillanatáig.

Ne gondoljuk, hogy az MFC feladta volna a támadásokat és csak a védekezéssel törődtek volna, életveszélyes kontrákat vezettek Gabóék, de ebben a 20 percben Márkóék már nem tudtak elérni újabb találatot, kimaradtak a helyzetek és ziccerek.

Összességében elmondható, hogy a Művészetek Palotája nem rossz csapat, de beleszaladtak a késbe.


3. forduló
MTI
-
Megújulás FC

2
-
4

A 3. fordulóban az MFC az 1899 1880 végén alapított Magyar Távirati Iroda csapatához látogatott, akik a megkérdezett 9600 szurkolón kétmintás statisztikai mintavételt alkalmazva, majd ezt átfuttatva egy szintén kétoldali statisztikai próbán, végül az eredményen elvégezve a khinégyzet-eloszlást hipotézises vizsgálat alapján kiderül, hogy 600000 fanatikussal rendelkeznek, és ezzel Európában a 86. legnépszerűbb egyesület.

A nap rangadója egy korai időpontban került megrendezésre, és néhány félreértés (Lenthy Bécsbe ment és nem az Örsre) miatt a vendégcsapat 4+1-ben kezdte el a találkozót. Mikor a 6. percben retiküllel a kezében (és gyros-szal a szájában) megérkezett Márkó, már 1-0-ra vezetett az MTI a gyorsjelentések alapján.

A CsodaSzarvas csatára nézegette és számolgatta a játékosokat a pályán, majd bevetette magát a küzdelembe, és lehúzódott az ellenfél szurkolótábora elé, és a nagymellű vezérszurkolót nézegetni kezdte. Ezen intermezzo alatt az Azúrkékek hátsó alakzata újra kapitulált. 2-0-nál Vikó felhúzta a szemöldökét, rágyújtott egy cigire és elindította Márkót. A magas füvön a labda lelassult, így a gyros-király utolérte azt, majd ütemtelenül kikacsintott a mellre, megnyalta a száját és spiccel ellőtte a kimozduló kapus alatt a játékszert.

2-1 után ami történt az egyszóval lehetne jellemezni: katanáccsó. Az MFC úgy játszott mint Milánó első számú csapata, az AC Milan az Inter (Balázs, pont ezt a meccset hagytad ki…). Volt egy Baggio-juk, azaz Robertójuk, aki nagyobb szívvel játszott, mint Maldini, Gattuso Zanetti, és erdményesebb volt, mint Inzaghi Ibrakadabra. Az első félidő lefújása előtt Gabó bedobását csúsztatta a hálóba, ezzel kezdödött a klasszikus mesterhármas első felvonása.

A második 20 percben aztán minden az MFC szájíze alapján alakult. Gyors Robertó góllal kezdődött, majd Raki + Imici duó hátul mindent megoldott, Gabó Vikóval hol védekeztek, hol támadtak, hol csellóztak, hol okosan passzoltak. Robertó-Márkó duó pedig rettegés alatt tartotta az MTI kapusát. Bár Márkó többször próbálta a hátával levenni a labdát, mert a tekintete a mellesken vándorolt, de Robertó észnél volt, és egy Vikó passz után eldöntötte a 3 pont sorsát.

A záró sípszó előtt Imici még kettős kapufára tolt egy löketet, így a 4-2-es eredmény már nem változott.


4. forduló
TMF Magyarország
-
Megújulás FC

4
-
4

Az eddig pontot sem vesztő Megújulás a másodosztály gólkirályának csapatához látogatott a negyedik fordulóban. Imici hiába hangsúlyozta, hogy nem egy lefutott mérkőzés előtt állnak, a józan ész nem talált meghallgattatásra, és a TMF gólkirályának vezérletével (3 gól, 1 gólpassz) pontot csent Balázséktól, ahol e játéknapon Szilárd is elkísérte csapatát.

Álmosan kezdtek Rakiék, s rögtön hátrányba is kerültek az Azúrkékek, amit még sikerült egalizálni rövid időn belül. Az egyenlítő találat sem hozta meg a bátorságot a vendégek számára, mert elaludtak egy szögletet követően, s a TMF ismét villant, ismét átvették a vezetést.

Balázsék kicsit összekapták magukat, s elkezdtek focizni, aminek hatására ismét újra döntetlent mutatott az eredményjelző tábla. Azonban a szünet előtt ismét kapitulált a védelem, így Gabóék hátránnyal vonultak az öltözőbe.

A második félidőben kiderült, hogy Vikóék tudnak küzdeni, soha nem adják fel, de vannak olyan meccsek, ahol Lenthyék képtelenek a kapuba találni. A második félidő is gyors TMF góllal kezdődött, így már 2 gólos volt KisZoliék hátránya. De az MFC nem arról híres, hogy felad egy találkozót is, s az utolsó 15 percet úgy meghajtották, mint Zinger a varrógépet.
Helyzet helyzet hátán, ziccer ziccer hátán…E sorozatba 2 gól fért bele, és jó néhány fejfogás, szitkozódás, fejcsóválás, csodálkozás.
Emlékeznek olyan meccsekre amikor semmi nem jön be? Amikor az esélyesebb csapat nem találja a góllövő cipőt, amikor a kapus mindenhova odaér? Az MFC történelmében sem kell sokat visszamennünk, a tavalyi évben is volt hasonló 40 perc, sőt e hét kedden a Sori ligában valami hasonlót élt át az együttes.

De a küzdés, a hajtás megvolt. Mentálisan elég erős a csapat ahhoz, hogy kezelni tudja akár a 2 gólos hátrányt is, és jövő héten bizonyíthat a listavezető ellen, hogy eddigi eredményei nem a véletlen műve. Bravúr kell a sikerhez, de Robertóval, Csabival kiegészülve sikerülhet ez.

E találkozón bebizonyosodott, hogy nehéz megverni a CsodaSzarvas csapatot, akik kultúrált focival kápráztatják el hétről hétre a nagyérdemű publikumot, s jelenleg 10 pontjukkal a harmadik helyen állnak a tabellán.

- Lantos Imre -