2007. augusztus 15., szerda

Megújulás news 002

Lantos Imre nem hagyja, hogy Molnár Csaba beleszóljon a munkájába

Lantos Imre, a Megújúlás FC labdarúgócsapatának vezetőedzője figyelmeztette a klub új futballigazgatót, Molnár Csabát, hogy ne avatkozzon bele az ő munkájába. A magyar tréner szerint minden világosan le van írva a klub közleményében.

Molnárt, aki korábban a spanyol válogatott szövetségi kapitánya volt, a múlt hét végén nevezték ki.„Azért van itt, hogy különböző helyeken segítséget nyújtson a klubnak és nekem is, ami nem jelenthet problémát – nyilatkozta Lantos Imre a Cetelem Nyúúúúúzzzzz internetes honlapján. –

Az én szemszögemből nézve neki erővel nem kellene beleszólnia abba, hogy miként végzem a munkámat, én döntöm el, hogy leigazoljuk e Szántai Csabát vagy Tóth Gábort a CFC-től.Molnár hétfőn utazott a csapat után Budafokra, ahol a keret épp edzőtáborozik a Live Sport nevű sportakadémián. Az ötvenegy éves szakember szerepkörébe tartozik kapcsolattartás a vezetőség és a magyar tréner közt.Miután Lantos fogadta a korábban a CFC technikai igazgatójaként foglalkoztatott szakembert, rögtön közölte, hogy mely területeken nem örülne a sportvezető tevékenységének.„A klub közleményében minden le van írva tisztán – fogalmazott a magyar. – Ha a klub etikai munkájáról akar valaki többet tudni, akkor vele kell beszélni.”
Molnár egyébként sikeres edzői pályafutást tudhat már eddig maga mögött, hiszen jól szerepelt a spanyol válogatottal a 2006-os vb selejtezőin. Veretlenül zárta csoportját. Azonban a francia és a svájci válogatott is megelőzte őket, emiatt nem jutottak ki Németországba.2006 júniusában lejárt Molnár Csaba szerződése a válogatottnál, és az egykori Sarkad FC- és Békéscsaba-edző a CFC együttesénél vállalt munkát.




Balázs válaszol...

Kedves Laci Barátom!

Itt mindennel baj van, ez a lényeg! Amúgy meg az edzői továbbképzésekért, meg edző kérdésekben szinte egyedüli "úr" pont a Lantos. És a Kaszics sem véletlenül nem edzősködik egyik csapatnál sem. De ez hosszú és bonyolult történet...
Beszélhetnénk itt taktikákról, variációkról, 18 ezer forintos labdákról, rózsaszín mezről, gagyi csapatlogóról, elképzelésekkről napokig. És az is biztos, hogy a vezetőséggel van a baj. De az egésszel, nem lehet külön-külön még kiemelni sem. De, ha folyton szidunk mindenkit, és vádaskodunk, nem pedig szétnézünk, és megpróbálunk azzal gazdálkodni, ami van, akkor egyetlen lépést sem fogunk előre lépni, ami így is elég valószínü...

És igazság szerint, sem a nyugat, sem senki nem érdekel, mert a probléma a mienk, és nekünk kell megoldani! Mindenkinek, aki szereti a focit!

Valahol el kell kezdeni! Én elkezdtem...egyelőre szinte "láthatatlan" pont vagyok, de minden erőmmel azon leszek, hogy valamit javítsak a focinkon, legalábbis az amatőr részén, mert a magaménak érzem... Ha akarod, ma este megmutatom!

Egyelőre ennyit tudok tenni, de rengeteg tervem van, ami megvalósításra vár, és inkább azokra koncentrálok, mint folyton nevesítsem, a felelősnek vélt embereket, vagy vádaskodjak.
Szóval, ma este is láthatatlan maradok Drága Laci Barátom, néha rácsavaradok a labdára, de az elöl lévő Daginak adok 1-2 zsugát, aztán jövő héten meg a góljaimnál megcsókolom a csodaszarvast a mesemezemen, remélem a Srácok rányomtatják és nem néznek minket a Lazionak...

Balázs

Megújulás news 001

Jánosi: "Pufinho a legjobb játékos, akit edzettem"

A Cetelem FC szakvezetője, Jánosi Cséká egyik legfrissebb interjújában, kissé meglepő módon ismerte el, hogy az idén a bankárokat az új csapata kedvéért elhagyó Pufinho volt a legjobb játékos, akit valaha is trenírozott. A brazil támadó januárban tette át székhelyét, hisz Jánosi nem számolt a kezdőcsapatban a futballistával. Ezt az is bizonyítja, hogy Pufinho mindössze 13 mérkőzésen lépett pályára fél év alatt. E 13 találkozó 7 bajnoki mérkőzést, 2 Corvin Kupa-találkozót, valamint 4 banki sportnapok-összecsapást foglal magába. Távozása után a sztár több kritikát intézett egykori edzője felé. Néhány héttel ezelőtt ismét bírálta a talján mestert: "Remélem, hogy a CFC bajnok lesz, de csak az egykori csapattársaim, s nem az edző miatt, aki nem érdemli meg a trófeát."
Jánosi ezzel szemben dicsérte egykori játékosát: "Pufinhonak váltania kellett, hogy ismét visszaszerezze motivációját. Ő a legjobb játékos, akit valaha edzettem." - vélekedett a 31 éves szakember.
Jánosi kitért Alonsóra is, aki ugyan jelenleg még a CFC alkalmazásában áll, az idény során csak elvétve kapott lehetőséget: "Kétségtelenül nagy tehetség, de ez önmagában nem elég ahhoz, hogy kulcsfontosságú szerepet töltsön be egy csapatban és, hogy rendszeresen játsszon." - mondta Jánosi.

Megalakultunk...