2007. november 16., péntek

A bajnokság végeredménye...


Az ezüst is szépen csillog...

A szezon utolsó mérkőzésén, óriási csatában, összesítésben 1 góllal maradt alul a CSAPAT:

CLH - Megújulás Fc
5-3
Összefoglaló hamarosan...

2007. november 15., csütörtök

Összefoglaló...9. forduló

"A taxis a beszélgető taxis monologizáló alfajába tartozik. A második feleségénél elvesztem a fonalat, s csak akkor ébredek újra, amikor a szenvedélyről, a bográcsban való főzésről mesél. Hogy a körömpörkölt az egyik kedvence. Nekem is, kurjongatok boldogan. Meg a pacal. Bólogatok, azt is jól ismerem, régebben futballoztam." (Esterházy Péter: Utazás a tizenhatos mélyére)

2007. november 8.
John Gold Stadium
21561 fő


Genpact - Megújulás Fc
1 (0) - 4 (3)

November nyolcadikát írunk. Reggel felkelek 7 után. Csütörtök van. Belenézek a tükörbe, álmos szemekkel, de a frizurám nem aludtam el, hétfőn voltam fodrásznál. Cigi, kv. Nem reggelizem. Elindulok melózni. Az autóban (hejj, a zöld Borám mennyivel mosolygósabb volt reggelente...) hallgatok egy kis zenét. Zenét??? Hobot. Nah, ezt egyszer megmutatom Márknak, átírom Neki, cserébe a Fifa Managerért. Azért mielőtt beérek a zöld-fehér bankba, még együtt üvöltöm Lovasival: "Srácok ki kéri, ez kockacukor". Bent mi vár? Imici megírta, hogy kiesett a Fradim a kupából, baszki. Kicsihuszár, az Ágyúsaid is leikszeltek Prágában, mit pampogsz??? Wenger knows, mi??? Bezzeg, amikor a Fradim verte a svájci szöcskéket, Jenő bácsi - az Isten nyugasztalja - hangja még itt csilingel a fülemben: "Micsoda csel, Vincze Ottó, ugyanaz a pimasz csel..." Nem válaszolok. Ma nem küldök brazilt. Ebédre csak egy mekit tolok cigivel és kv-val, megfésülködöm, nincs időm semmire. Délután még egy meeting, kapok néhány sms-t, de 6 előtt lelépek, irány a meccs.

Genpacttal játszunk. Egyszerű a képlet, ha nyerünk, döntősek vagyunk. Legalábbis ezt mondja Imici...Hiszek Neki. Itt van Laci és Interes mezben Balázs is, bohóckodnak, jó kedvük van, végre. Márkó mond valami sztorit, de a harmadik szava a gyros, csak röhögök. Robi és Zalán egymással melegít, baszki, hogy passzolnak a Srácok, öröm nézni. Raki csípőre tett kézzel rúgdos kapura. Megérkezik Csabi is, nincs rajta nyakkendő. Mindannyian itt vagyunk, ez jó jel, nem lesz könnyű meccs, Imici izgul is, látszik az arcán. Robi rávezeti, Imici lehelyezi a súlypontját, Robi meg jobbal föl a bal füle mellé beakasztja a bogyót. Szép mozdulat, meg kell hagyni, jó bokája van ennek a Robinak. Ráadásul elhozta a nővérét a meccsre, hejj ha még egyszer 25 lehetnek...15 éve már...de ezt hagyjuk is. Csinálok néhány guggolást, kezdhetjük.

Melletem Balázs van, elöl Laci; hátul Imici előtte Zalán és Raki kezd. Kezdjük maaaaaar, baszki. Nagy levegő, mehet. Nálunk a labda, járatjuk, mozgunk elöl. Helyzetekig is jutunk, de a kaput nem találjuk. A Genpact keresi a labdát, az nálunk van. Meg vannak illetődve, ez az, használjuk ki! Letámadunk. Elöl tartjuk a labdát, ha hátrakerül, Zalánék egyből visszateszik. Egykapuzunk. Hátulról Imici bíztat, én is futok az emberemmel.

Eltelik az első 5 perc. Letámadunk, nem hagyjuk őket levegőt venni. Elvesszuk a labdát a szélen, elém kerül (Balázstol kaptam), a kapussal vagyok szemben és ellövöm ballal. A kapufa mellé. De belülröl ám. Gólt szerzek. Okosan, nem erőböl rúgtam, csak úgy, hogy ne érje el a hálóőr, váratlanul, ütemtelenül. Így szoktam. Nem nagy gól, de vezetünk. 1-0 ide. Nah, tartom a formám, egész jó ez a csuka. Jó, hogy megvettem, már megy benne a játék. Robi, látod, az Öreg is tud valamit ezzel a bal lábbal.

A gól után nem változik semmi. Érzem, megy ez a letámadás, meghajtom a Többieket is. Az ellenfelet a bekapott gól megfogja. Csak előrevágják a labdákat, de Rakiék mindet összeszedik, aztán kezdjük a gurigatást. Türelemjáték megy. Nyomozzák a labdát a Genpact játékosai. Imicit is beveszik a játékba Zalánék, végre. Csak így tovább, bátran! Letámadok, lecselezem a védőt és passzolok egyből. Laci ott van a kapu torkában. Megkapja és egyből ugyanoda lövi ahová én. Nah, ez a beszéd, 2-0 ide. Ez szép volt. Ismét bejött a letámadás. Laci balja sem piskóta, maradjunk ennyiben. A gólja után közvetlenül lő egy akkora kapufát, hogy csak úgy csattan. Tud valamit ez a srác.

2 perc és megyek le, kezdek fáradni. Vajon a frizurám jól áll? Csak Imici vette észre, hogy fodrásznál voltam a hét elején. Szerzek egy labdát a középpályán, előreteszem Balázsnak. Megtartja, kicsit rátekeredik, de nem tudják elvenni Tőle. Lemegy az alapvonalig. Még egy cselló, meg is eszi a védő szépen és jobbal beadja, pont Laci érkezik. De a csatárunkat a védő megelőzi. És a kapusát is, hála Istennek. Öngólt vág a srác. Három nyuszi ide. De még nem dőlt el. Meg kell hagyni, Balázs becsapott vagy 2 védőt, szépen meghúzta a szélen. És ha nincs a védő, akkor Laci ezt is bevágja.

Cserélek. A félidő fele elment. Biztosan vezetünk. Most nem kapkodni. Visszább is vettünk. Robi kioszt néhány kötényt, Márkó kapura lő, de veszélytelen. Csabi hátul magabiztos. A két hatos között folyik a játék. Imicinek kétszer ki kell futnia és tisztázni, mert néha azért hátul kinyílunk a biztos vezetés tudatában. Még most is gólt akarunk lőni. Én is visszamegyek még egy kis időre a második félidőben, de nem történik semmi különös. Hagyjuk, hogy ebben a mederben folyjon tovább a mérkőzés. Illetve most már csak csörgedezik, lelassítottunk.

Szünet van, kéne egy cigi.

Gondolom a második félidő elejét meghúzza a Genpact, ez az egyetlen esélyük. És így is lett. Sejtettem, tudtam, baszki. Megpróbálnak hamar gólt lőni, hátha ezzel visszahozzák magukat a meccsbe. Ezért mondtam a szünetben, hogy figyeljünk, nem tesszük. Másfél perc sem telt el, szöglet után óriásit ment Csabi, ez beakadt volna Imicitől, innen úgy néz ki. Figyeljünk már, nyugodjunk már meg, baszki. Mi vezetünk, mit kapkodunk??? Ne idegeskedjünk már. Üvölteni tudnék, de próbálom nyugtatni a Többieket. Laci a semmiből megint akkora kapufát lő, hogy el sem hiszem. Hőt ha ez beakad, akkor eldől a meccs.

De nem akadt be, jön fel a Genpact. Még szerencse, hogy Zalánék egész jól bírják a rájuk nehezedő nyomást. Balázs is inkább középen játszik, az első félidőben tévesen cserélt hátra, akkor valahogy nem ment a gépezet, de most igen. Raki, Csabi, Zalán szinte kifogástalanul játszik, megelőznek szinte minden helyzetben. Ha mégis lövéshez jut az ellenfél, akkor Imici a helyén van, elkapta a fonalat. Beállok egy kicsit, hátha történik valami. Megpróbálom lassítani a játékot, az idő nekünk játszik, mint tudjuk. Döntőt akarok játszani.

Kicsit kiegyenlítettebb lett a meccs. Helyzet ott, helyzet itt. Laci most a változatosság kedvéért kettős kapufát lő. Akadjon már be, baszki. Nem hiszem el. Kapufákkal tele a padlás, kéne még egy gól. Sebaj, küzdünk tovább. Jól van, Imici is megfog egy nagy ziccert, visszaért a rövidre, szárnyakat kapott ez a Papucsos, vagy mi van? Meg lesz ez a meccs, érzem. Mellettem Balázs és Robi kitünően játszik. Nem tudják elvenni Tőlük a labdát és mindig tudnak passzolni. Jól játszunk. Kézben az irányítás. Márkó mozoghatna többet, de már fejben szerintem Londonban van, a London Eye tetején. Vagy a gyros-osra gondol? Fussál többet Kicsi, kiáltom Neki, bíztatom.

Robi egyszer csak kilép a védők közül, rávezeti a kapura. Nah, mit fog csinálni. Ooooo, neeeee, csak ne köténnyel próbálkozzon, légyszi neeee!!! Jön ki a kapus, fogadjunk elfekteti. De nem. Észreveszi, hogy a kapus lehelyezi a súlypontját, arra számítva, hogy a támaszkodó láb mellé lövi a Robink. De nem. Ahogy a meccs elején Imicinek, most is felemeli a portás bal füléhez a labdát. Mire felemeli a kezét, már Zalánnal le is pacsizott a mi játékosunk. 4-0 ide. Eldöntöttük a meccset. Ott vagyunk a döntőben. 6-8 perc lehet hátra, talán. Egy cigit már elszívnék. Vajon hívtak már azóta? Meccs után kell írnom egy sms-t, el ne felejtsem. És a hajam jól állhat még?

Laci azért még vág egy hatalmas kapufát. Kicsivel próbálok gólt rugatni de nem megy. Fejben már nem tudunk annyira koncentrálni. Balázs még csellózik, Zalánék meg szerelnek rendületlenül hátul. Nem tudnak hibázni. De azért csak összehozunk egy gólt az uccsó 10 másodpercben Csabival. Nem tudja eldönteni, hogy kit fogjon. Én meg már nem érek hátra. Nem bírok én már ennyit futni, baszki. Imici mellett ellövi közelről a srác, szépen lőtte, el kell ismerni. Csabival összemosolygunk, tudjuk, hogy hibáztunk, majd megbeszéljük a meccs után, hogy kinek kit mikor hogyan kellett volna fognia.

4-1-re nyertünk. Ott vagyunk a döntőben. Ezért jöttünk, Márkó vigyorog és valami gyrosrol magyaráz, meg Londonról. Fogadjunk ott is nyom valami kebabot a mi Kovari Dos Kebabinnyonk... Mindenki elég jól játszott, szerintem. Egy átlagos képességű csapat ellen ezt kell játszanunk, jövő héten azért nehezebb lesz. Bár az első meccsen pont az én gólommal (okos gólommal!!!) nyertünk. Egész jó a hangulat, Balázsék is mosolyognak, végre. Imici is nyugodt már, a bírót most nem szidja. Fogadjunk hogy azért a búcsúzásnál mond valamit a Fradira? Nem bírja ki, hogy ne élcelődjön a vereségünkön.

Meccs utan jöhet a cigi, de az eső kegyetlenül szakad, elbúcsuzom a Srácoktól, még írnom kell egy sms-t, el ne felejtsem. Jövő csütörtökön az aranyért játszunk. Nem gondoltam volna, de összejött. Fáj egy kicsit a nyakam, beszállok a kocsiba.

- Kaszics Viktor magyar hangja, Lantos Imre -