2007. október 5., péntek

Tovább menetel a CSAPAT...

Megszerezte harmadik győzelmét a csapat az elmúlt fordulóban! Gólerős játékot mutatva, őrzik veretlenségüket, és immár a tabella élén várják a következő kört!

Megújulás Fc - Olympus
6 - 2
Összefoglaló hamarosan...

2007. szeptember 30., vasárnap

Összefoglaló...4.forduló

"Mikor megjelenik egy bíró is - síppal, órával meg minden -, gyanítjuk, hogy a mókának vége. A gyomrot valami izgalomhoz és egyben félelemhez hasonló nyomja lefelé. Hiszen a terület megvédelmezéséről vagy más szóval egy közösség büszkeségének megvédelmezéséről van szó. Most jött el az idő, hogy az ember igazán megmutassa, mit tud, hogy jogot nyerjen mások cukkolására, és persze bátorságpróba is ez, nehogy még azt gondolják, hogy... Ez az a pillanat, amikor az ember felfedezi a futball közösségi jellegét. Eddig az ember a világ közepének érezte magát, és a labda volt a futball közepe, de most elkezd létezni a másik, és a labda szocializálja tulajdon viselkedését, hogy a játékban felfedezhessük a közösségi összefogás diadalát." (Jorge Valdano: Kezdetben van a labda)

2007. szeptember 27.
John Gold Stadium
5116 fő (külön köszönet Áginyónak, aki az oldalvonal mellől buzdította az MFC játékosait és szorított kedvenc csapatának)

Inter 04 - Megújulás Fc
1 (0) - 3 (1)

Szeptember utolsó fordulójára ellentétes előjelekkel készültek a csapatok. Az olasz és német csapatokból összegyúrt Inter 04 az előző fordulóban megszerezte első győzelmét idegenben, így kicsattanó hangulatban várták a Cégek Ligája negyedik fordulóját. Velük ellentétben a CL Sötét Lovának tartott Megújulás Fc háza táján forrt a levegő. Pontokat vesztett a csapat az előző kanyarban, valamint a héten az idegek harca mellett betegség tizedelte meg Márkóékat. Imici már kedden kidőlt a sorból, torokfájással ágynak dőlt és hazájában készült egyéni edzésprogrammal a csütörtöki derbire. A hiányzók listáját Zalán kezdte meg. A hátvéd külföldi próbajátékon vett részt Cipruson ezen az estén. Mikor a nap felkelt, MCsabesz körmailen értesítette a csapattársait, hogy otthon tudja csak követni az eseményeket tv-n keresztül (kép a képben funkciót használva a Real-lal párhuzamosan), mert vírus támadta meg szervezetét. Bal lábában ismét öngólt érzett, így nem utazott el a mérkőzésre, a (lámpa)lázat hidegzuhannyal próbálta feledtetni a védő.

Imici váratlan csere-berékkel próbálta az ellenfelet zavarba hozni az utolsó két napon. Óráról órára változtatta a kezdőt. A végső megoldásként Raki mellett Kötény Robi kezdett a védelem tengelyében. Előttük Vikó és Balázs próbalta szervezni a játékot, míg elől Márkó került be a Csodaszarvas hatos fogatába. Ellenfelük 9 fővel jelent meg a forduló rangadóján.

A csúszós, eső áztatta pályán kamatozni fog a kiváló erőnlét- gondolták a szúrkolók, akik fergeteges hangorkánba kezdtek a mérkőzés kezdését jelző bírói sípszó elhangzása után. A találkozó első perceiben kiderült, hogy az Inter játékosai futásban felveszik a versenyt az MFC csapatával, de a technikai képzettség előnye az azúrkékben pompázó vendégeknél van. A feszült hangulatú 5 perc arra volt elengendő, hogy az Inter magához ragadja a kezdeményezés szerepét. Hosszú labdákkal próbáltak operálni, de Rakiék megfelelő koncentrálás mellett a kezdeti rohamokat csírájukban megfolytották.
A támadásépítes már nem ment ennyire könnyen. A passzok nem mindig sikerültek, így az Inter kapuja nem forgott veszélyben. A két hatos közt folyó játékba Laci szélen való megindulásai vittek színt és jelentettek veszélyt, majd a semmiből az MFC megszerezte a vezetést. Középen sikerült megzavarni a hazaiak védelemét Lacinak, aki Balázshoz passzolt, majd az egyenlő oldalú haromszög csúcsán álldogálló Márkót találta meg a labda, s a brazil felmenőkkel is rendelkező szambakirály közelről nem hibázott.
Szép, kombinatív játék, csiki-csuki, csapatmunka, vezető gól - röviden összefoglalva.

Ez a gól felébresztette a pályaválasztó csapatot, s az Inter egyre nagyobb nyomást helyezett az MFC védelmére, ahol taktikai okok miatt Balázs átvette Robi szerepét a védőfalban, Vikó pedig szervezni próbált. Az első játékrész hátralévő percei túlzott izgalmat nem hoztak a szép számban kilátogató szurkolóknak. Az Inter több lövéssel próbálkozott, de Balázsék útját állták ezeknek a próbálkozásoknak. A kaput eltaláló lövéseket pedig a narancssárga párduc magabiztosan hárította. A vendégek sem adták fel a támadás jogát, Laci próbálkozott legtöbbször bevenni az ellenfél kapujat, de a félidőt jelző hármas sípszó elhangzása előtt nem változott a gólok száma az eredményjelző táblán.

A második 20 perc a vártnál sokkal izgalmasabban alakult, mint az első félidő. Az Inter nem teketóriázott, nekiesett ellenfelének. Egészpályás letámadást választottak, ami nem ízlett Rakiéknak. A vendégcsapat nem tudta felhozni a labdát, hanem előreívelgetéssel próbálkoztak. Márkó egy ilyen kirúgásból lefordult, de bombáját a hazai portás szögletre mentette. Robinak is volt egy kiugrási lehetősége (Zalánt idézve, minden edzésen külön gyakorlják ezeket a kiugrásokat a fiatalok), de annak ugyancsak szöglet lett a vége, ahogy Laci löketének is. A másik oldalon is volt dolga a kapusnak. Távolról és közelről is sistergő bombák érkeztek Imici kapujára, de a hálóőr ezeket új kesztyűjében hatástalanította.

A labdát nehezen tartották meg Vikóék, de Lacit és Robit csak szabálytalanság árán tudták elválasztani a bőrbogyótól az Inter agresszív védői. A hazai csapat nem sokat válogatott a szerelési módszerekből, a ficánkoló technikás MFC-s középpályásokat kőkeményen faragták. Az egyik szabálytalanságot azonban Laci megbüntette. Úgy 12-13 méterre az alapvonaltól az ellene elkövetett szabálytalanság után a labda mögé állt és nemes egyszerűséggel kilőtte a hosszút. A bal lábbal elindított lövést szinte zsinóron húzták a kapu jobb oldalába, a kapusnak nem sikerült azt szemmel védenie. Zörgött a háló betyárosan. 0-2 jelent meg az eredményjelzőn, de a félidő kétharmada még hátra volt ekkor.

A hazai csapat minden mindegy alapon nyílt sisakos, 1 vedős rendszerbe állt át, és megszállták a középpályát. Az MFC-nél csak pillanatokig volt a játékszer és már jött is futószalagon az Inter támadás. A szépítésre meg is volt az esélyük, de hol Raki, Balázs szerelt az utolsó pillanatban, hol pedig Robi a középpályán szerezte meg a labdát Vikoval. Elől Márk és Laci is meg tudta tartani a labdát, ezzel hosszú másodperceknyi levegővételhez juttatva csapatukat. Imici is hozzájárult a 2-0-ás eredmény megőrzéséhez, nem lehetett mellette ellőni a labdát, hasával és két kezével zárta a szögeket, végső megoldásként pedig vetődéssel kaparintotta meg a játekszert. Tapadt hozzá a labda, lehúzta a rolót és megbabonázta az ellenfél csatársorát.

Ezekben a percekben az MFC érett játékot mutatott be, lassították a játékot és a kontrájukban benne volt a gól. Már eldőlni látszott a mérkőzés, mikor a vendég csapat kapitulált, egy rossz passz után bal oldalon kiugrott az Inter csatára és a bal felsőbe ragasztotta a bőrbogyót. A jól eltalált lövés után felcsillanni látszott a hazai csapat számára a pontmentés, de ez a reménysugár nem tartott sokáig, pislákoló gyertyafénynek tűnt csak visszanézve, mert nem sokkal a szepitő gól után ismét 2 fa lett a különbség a csapatok között. Márkó végzett el egy berúgást és passza Vikót találta meg a kapussal és a kapuval szemben. S ahogy 2 hete, most is megszólalt a bal squashcipellő. Beköszönt a támaszkodó láb mellé, kapufás góllal 3-1-re módosította az eredményt a szerb középpályás. Tipikus Vikós gólt láthatott a publikum, semmi flikk-flakk, okos gól a kopottas fekete cipőben, látott az már ilyet, nem is egyet. (És most a megfelelő kapuba ment a golyóbis - a gonosz szerk.) Gólörömében megcsókolta gyűrűjét, ahogy Csabesz tette múlt héten (így ajanlja Ő a feleségének a gólt), ezzel a baráti gesztussal kívánt jobbulást csapattársának.

A hátralevő 4 perc még tartogatott izgalmakat. Márkó egy átemelős kapuralöves után hazáig kergette a hazai csapat játékosát, 9 méterrel a kapu előtt utolérte és összekoccolta a lábát, a bíró ezért 2 percet adott neki cserébe.
Az eredmény azonban nem változott, mert az MFC eldugta a labdát és kevés lövési lehetőséget hagyott a hazai csapat számára. A mérkőzés végét jelző hármas sípszó után értékes 3 ponttal távoztak az azúrkékek.

- Lantos Imre -