2008. február 15., péntek

Beindult a henger???

Kedves Olvasó!

A keddi palánkos bajnokság első három fordulója után a Megújulás FC 0, azaz nulla ponttal a csoport utolsó helyét foglalta el -19-es gólaránnyal. Az újságok már Lantos távozásáról beszéltek, a Csapat széthullásáról cikkeztek és Márkót már eladták Kínába. Ezekre a pletykákra, álhírekre az Azúrkék Csapat csattanós választ adott, és a következő három mérkőzésen 7 pontot szerzett, és elkezdett mászni a tabellán felfelé.

Természetesen nem ment zökkenőmentesen a válság megélése (a két U21-es játékos e bajnokság helyett nagypályás edzéseken vesz részt), de Balázs taktikai levelei, Imici rövid és hosszútávú játékosszerződtetései, Vikó visszatérése, Raki+Csabi fantasztikus formajavulása átlendítették a holtponton a Kékeket.

Nézzük kronológiai sorrendben a történéseket.

gyulabácsi - Megújulás FC

5 - 5

Ezen a mérkőzésen az MFC egy hajtós, de olykor durva felfogásban játszó ellenféllel találta magát szembe. Matek Kamill és Varga Zsolt az utolsó pillanatban kisegítette Imiciéket (Köszönjük szépen (mindketten lőttek gólt!) - szerk.), mert az eredménytelenség hatására az utolsó pillanatban visszamondták néhányan a találkozót és Márkó is kidőlt betegség miatt a sorból. De Vikó visszatért, s a csapatnak megpróbált fazont szabni. Bár az első félidőben csak bukdácsolt az Öreg - bukfencezett a gyepen, de a második félidőben már néha varázsolt és szemei voltak a labdáinak, a palánkot megpróbálta kihasználni. Balázs a beugrókkal rendesen megkeverte a gyulabácsi tagjait, aminek hatására 2 góllal is vezetett már az MFC. Sok helyzet kimaradt ezek után, és ahogy ilyenkor lenni szokott - ez megbosszúlta magát, és néhány szerencsés góllal a meccsben tartotta magát ellenfelünk.

5-4-es MFC vezetés után az utolsó pillanatokban egyenlített a hazai csapat, így pontot mentettek Csabiék ellen, akik a végére kicsit elfáradtak fejben, és ennek volt tudható a szabdrúgás utáni egyenlítő találat. Rakiék számára ez bosszantó volt, mert a játék képe és helyzetek alapján megérdemelték volna a 3 pontot. A két meg nem adott büntiről nem is beszélve, hejjjjj, ki látott már továbbot inteni hetes helyett úgy, hogy a labda a sarokba kerül...Vikó pedig nagyobbat esett, mint Dombi szokott volt fénykorában...

De így is meglett az első pont ebben az évben.

Megújulás FC - Red Devils

3 - 1

Ez egy nagyon érdekes 40 perc volt. A találkozó előtt Balázs taktikai hadba állította a Csapatot és Raki e2-e4-es lépésével a szicíliai védelmet húzta meg, s mint kiderült ez a vezércsel a király kapu(s) tökéletes megvédését eredményezte. Raki és Csabi hátul minden Vörös Ördögök támadást hatástalanított, pedig nem volt könnyű feladatuk, mert Rakinak Rooney-t kellett fognia.

Borbély Józsi ekkor debütált az MFC-ben, s bár nem sokat játszott (kondi), de a mérkőzés lefújása után Imici a szezon végéig szóló szerződést kötött a zöld mezben, főleg védekező felfogásban játszó, sérüléséből mostanság felépülő játékossal. Elöl Vikó és Balázs úgy cselezett, mint Ropinnyó és CRonaldo szokott (mai lapértesülések szerint az igazi Ronaldo nagyon súlyos sérülést szenvedett, talán ez a pályafutásába kerül, s akkor CRoni lesz az igazi Ronaldo - a szerk.). A Red Devils játékosai egyszerűen nem tudták elvenni Tőlük a labdát, pedig egy 8 évvel biztos fiatalabbak voltak náluk (Vikónál 15-tel).

A helyetkihasználás pedig egész szép statisztikát mutatott (Fenomenális volt, vagyis Fenomeno-s volt, maradva Ronaldonál). Mert bár a meccs főleg a pálya középső harmadában zajlott, de amikor az MFC eljutott az ellenfél hatosáig, ott mindig zavart keltett és a lövések igen magas százaléka góllal végződött.

A hátrányban lévő csapat mindent megtett, hogy életben tartsa reményeit, de ezen az estén Imici jobban elkapta a fonalat és ahogy már említettük Raki+Csabi védő duó kifogástalan napot zárt. Ki az a Rooney???:)

Zalán gólja után már 3-0-át mutatott az eredményjelző, de a pirosak nem adták fel, és összejött egy becsületgól, amihez kellett a narancssárga párduc köreműködése is.

A rutin, az okos játék a középpályán, a precíz labdatartás és a kiváló védelem összességében elegendő volt a Megújulás számára az első győzelem megszerzéséhez.

Rossoneri - Megújulás FC

5 - 8

Ez a hét két dologról lett híres a futballtörténelemben:

1.: Az Arsenal inmár 5 pontos előnyre tett szert minden idők legnehezebb PL sorozatában

-On Feb 10 2004, Arsenal won 2-0 at home (v So’ton), TH14 scored his 19th of the season in the League; on the 11th, United lost at home (3-2 to Boro), and Arsenal went 5 points clear.

-On Feb 11 2008, Arsenal won 2-0 at home, Adebayor scored his 19th of the season in the League, the day after United had lost at home, and Arsenal went 5 points clear.

2.: A Megújulás FC kerete jelentősen átalakult. Márkó továbbra is az ágyat nyomta harmadik hete, a két U21-es válogatott (Zalán és Robi) lemondta a keddi szereplést külföldi álmokat dédelgetve, illetve sérülésre hivatkozva. Új játékosok kerültek a Csapathoz: Szabó Róbert, Némethy Levente. Hozzájuk csatlakozik még Beleki Szilárd jövő héttől. Valamint az MFC csütörtökönként is pályára lép ezentúl 9 héten keresztül, és itt Kis Zoltán kap rendszeres játéklehetőséget Tóth Gábor mellett.

Visszakanyarodva a kétszer húsz perchez, kiderült, hogy Rakinak Rooney helyett most Kaka őrzése jutott feladatul. Az új játékosok bemutatkozása igencsak szépre sikeredett, mert Józsi, Robi is gólt szerzett, Lenthy meg sok futással járult hozzá a sikerhez.

Vikó, Balázzsal továbbra is lendületben tartotta a Csapatot, labdatartásukkal és passzaikkal kiszolgáltatott helyzetbe hozták a Rossoneri kapusát, aki kénytelen volt többször kapitulálni, Robi egészen eredményesen lőtt, míg Józsi gólját zsinóron húzták a ficakba 12 méterről. Az MFC-nél két csere is volt, így Imici bátran keverte a lapokat és a cserejátékos nélkül felálló vendégcsapatot vegülis simámak mondható mérkőzésen bedarálták Rakiék.

Ki kell emelni az eredményes támadójátékon kívül ismét Raki+Csabi védekezési munkáját, hétről hétre megbízhatóbban játszik a hátsó alakzat két stabil pillére. (Csak Balázs emlékszik már a Csabit beforgató, hintába ültető gólra :))

A második játékrészben valóban az zajlott a pályán, amit az MFC eltervezett, sikerült rájuk erőltetni akaratunkat, amivel a Rossoneri nem tudott mit kezdeni. Végleges tabella még nem készült a heti forduló után, de Vikó visszatérésével az MFC a középmezőnybe tornászta fel magát, s kiderült, hogy Balázséknak van tartásuk, és összeállni látszódik egy stabil (bő) keret, s mivel Imici sem annyi gólt kap, mint amennyit kapura lő az ellenfél, így néhány mosoly már megjelent Lenthy-ék arcán, s Józsi is egy hét alatt jobb kondival rendelkezik már.

Tegnap Vikó Tata néhány sör után a következőket nyilatkozta a budapesti lapoknak: "Egyszerűen nem lehet nem észrevenni, hogy megjelenésemmel higgadtabb, egyértelműen magabiztosabb és labdabiztosabb lett a csapat, nem beszélve az eredményességről!" Fejébe szállott a dicsőség, de megemlítjük, hogy a gyulabácsi ellen 1 méterről hibázni is tudott:)

A jövő heti derbi nem másról fog dönteni, hogy az odavágók utolsó párosításának (Megújulás FC - Etrusco 19:45) győztese képes ottmaradni az üldözők élmezőnyében.

- Lantos Imre -

latest news: A csütörtöki bajnokságban (Bajnokok Ligája) az MFC 1-0-ra verte a Natur Air csapatát Kis Zoltán góljával. Tehát egy első osztályban szereplő csapat legyőzésével kezdte meg pontjainak gyűjtését a Csapat.


Továbbra is vergődik a csapat a Sori Ligában...

Újra jelentkezünk, friss híreket adunk Kedves Olvasóinknak és támogatónknak!

Úgy látszik, a Megújulás FC rossz lóra tett, mikor a Sori Liga nagypályás 4 méteres kapuval felszerelt bajnokságába nevezett, mert a sikerélmények elmaradtak a második és harmadik fordulóban is. De hát ez van, nincs ezen mit szépíteni. Az élet így is megy tovább, mi meg a megkezdett úton. Vagyunk olyan kékek, mint az agyonvásárolt cselszkij, de a szívünk sokkal nagyobb, s a a negatív sorozat ellenére nem veszünk senkit, pedig a játékospiacon könyörögnek a szabadon igazolható futballisták.

Sajna kereskedői általános hangvételű sérülések, brazil tőzsdeveszélyes angliai körút, ingyombingyomtálibe kifogások és fejben még Karácsonyi hangulatban (el)töltött káposzta evésével az MFC játékosai még az öltözőben tartózkodnak, pedig a szezon első három fordulója már lezajlott, szóval az ébresztőt illik megfújni.

A részletek előtt lássuk a puszta tényekkel.

2. forduló

S.T. - Megújulás FC

7 - 3

3. forduló

Lion SE - Megújulás FC

15 - 3

Jól látható, hogy a rúgott 3 gól mérkőzésenként megvan, de mintha többet kapna a Csapat.

Persze sokan azt gondolják, hogy Lantosék a Sori Liga pofozógépévé válnak, de ezennel közleményt ad ki Fradi mintájára a CsodaSzarvas Egyesület:

"Tisztelt Szurkolók!

Lesz még jobb is, bízzatok Bennünk! Hétvégén elmegyünk Vászolyba oszt kibeszéljük a dolgokat demótepertő mellett. Playstation-ben megnyerjük minden idők leggynegébb spanyol bajnokságát Madrid első számú csapatával, az Atleticoval. Majd a gyáva áruló enrit leigazoljuk a Getafe-hez és a Barca mehet a másodosztályba. Szóval, ne essünk pánikba, elindulunk a lejtőn felfelé és februárra szebb jövőt ígérünk.

HAJRÁ MFC!

Üdv, a Vezetőség, a Kapitány, ma nem reklámozunk semmit?:)"

A második fordulóban Márkóék az estét (S.T.-t) hideg környezetben töltötte, ezért felvette a zakót. Illetve Robi a köténygépet ragasztotta a lábára. "AZ ötödik duplakötény már nem jött be" - összegezte Láthatatlan Balázs a látottakat. Robi kicsit belebonyolódott a csellókba. Maradjunk annyiban, hogy Indurain nem focizik annyira, mint ahogy Robi biciklizik:) Ha afroamerikai vagy brazil vér csörgedezne a U21-es válogatott játékos ereiben, akkor az osztrákoknak eladnánk, mint Robi-nnyó öccse.

Erre a mérkőzésre a duzzogás volt a jellemző Zalánékra, akik 4-2ig tartották a lépést, mint Lékó két döntetlénjével a VB-n, de az újabb, ötödik gól már demoralizálta az Együttest. Az Azúrkékek közül Márkó, Gabó, Robi duzzogó versenyt hírdettek. Mindannyian aranyat érdemeltek a meccs végén, míg a Csapatuk pont nélkül távozott a 40 perc után.

A meccs után Márkó összeszedte gondolatait és versbe foglalta:

"Éhes vagyok, a gyomrom hajt már,

A pizzából elég - kínai? HAGYJ MÁR,

Tudom mitől jövök formába:

Rohanok gyorsan a konyhába!

A recept itt van a fejemben,

Nokedliszaggató a kezemben!"

Nah, talán ez volt a baj, vagy ahogy Csabi fogalmazná: "Kicsikomám, kellett Neked rókatojás!".

Mindenesetre a HÚS NÉLKÜLI hét nem tett jót a Megújulásnak, mert ezen a hét keddi napján, beleszaladtak a késbe, ahogy az Arsenal is tette a Tottenham ellen, vagyis matematikai feladvánnyal kérdezzük NST módjára minden idők legnagyobb vereségét, kapott gólok számát: Az 1 úgy aránylik az 5-höz, mint 3 a ...?:) A helyes megfejtés beküldői között Vikó fodrászának telefonszámát sorsoljuk ki.

Ez a 40 perc emlékezetes marad Imiciék számára. Zalán hétfőn este (ne S.T.) lesérült, mert tartalékok között játszott, így Vikóval (a Srác, aki erős ellenfelek ellen nem jön el) együtt felmentést kértek e találkozóra. Szabó Gábornak köszönetet mond az MFC SZakvezetősége, aki eljött és sima talpú cipőjében bukfenceket produkálva segített a Csapaton! Igazából kiderült, hogy hátraszaltót is megpróbált az újonc, de gyakorlatán még Csabi finomítani fog, így szinkrontalajgyakorlaton fognak részt venni ketten a Pekingi Olimpián nyáron.

"Túl hamar kaptuk az első 5 gólt"- értékelt Raki, majd a játék lassítására ösztökélte társait a koreia védő. Imici még beengedett úgy 25-ről egy bombát. Benézte, hiába, az új manager szemüvege nem volt rajta a narancssárga párducon. Láthatatlan Balázs a második félidőben 2 góljával kozmetikázta az eredményt, de a nagy verést nem tudták elkerülni Robiék, aki távolról beköszönt 12 után...Csabi állítólag a kinti pályán játszott, mert ott esett és az oda-vissza beesernyőzéssel készült fel, csak kár, hogy az esernyő után Imici többet találkozott a hálóval, mint a Nagy HOHOHO Horgász...

Így ez MFC elmondhatja magáról, hogy bemutató mérkőzésen vett részt, mint a MU Ázsiában.

Úgyhogy innen várja a Megújulás FC a következő fordulót. Meglátjuk, mire futja a Kékek erejéből jövő héten, mindenesetre egy kis önbizalomnövelő győzelem nem jönne rosszul, az biztos. Reménykedünk, hogy Zalán játékra tud jelentkezni és Vikó is visszatér a zöld gyepre.

- Lantos Imre -