2007. szeptember 7., péntek

Összefoglaló...1. forduló

"Persze, mindig ez a hülye foci! Tele van a feje focistanevekkel, gólpasszokkal, cselekkel, bombákkal, hosszú indításokkal. A gólokról nem is beszélve. Betéve tudja a világbajnokság összes gólját... Na, ebből elég! Hol is tartottam? De kicseleznek a betűk, a téren vagyok... Fociznak a srácok a téren, egy rosszul eltalált labda nagy ívben repülne az autók közé, de ott jön egy elegánsan öltözött úr, diplomatatáskával, hopp, egy fantasztikus légstoppal leveszi a lasztit, a jobb lábáról átteszi a balra, dekázik egy kicsit, bámulatos a technikája, az égbe rúgott labda pontosan a vállára esik, vállal veszi le, egy kicsit egyensúlyozza, „fölvállazza” a fejére, pörgeti a homlokán, aztán le a térdére, pattogtatja, dekázik. Nincs mese, ez egy labdaművész." (Lázár Ervin: Foci)

2007. szeptember 06.
John Gold Stadium
2000 néző

Delta Truck - Megújulás Fc
2 (0) - 2 (0)

A cégek ligája III. osztálya egy új, feltörekvő csapattal bővült ebben az idényben, mert augusztus elején a Megújulás Fc csapata beadta nevezését. A 9 főböl álló csapat tagjai között ifjú, feltörekvő titánok mellett, nagypocakos, öltönyös, papucsos úriemberek is feltűnnek. Nehéz megállapítani, mire lesznek képesek ezek a Srácok e mérkőzéssorozatban, de azt a felkészülési meccseiken is bizonyították, hogy számolni kell velük! A liga Sötét Lova, a Mérleg serpenyője lesz ez a gárda. A dobogóért, a feljutásért való helyek egyikéért remélhetőleg küzdeni fognak. Nagy célt tűztek ki maguk elé, de erről még csak az Üllői úti fák tudnának mesélni…

A Delta Truck ellen azúrkékben feszítettek a Megújulás játékosai, akik nem találták elsőre a helyszínt. Az utolsó pillanatban estek be, így a bemelegítés elmaradt. A hűvös időben kezdődő találkozó első perceiben a hideg izmok még rozsdásan csikorogtak a zöld gyepen, s az első 4-5 percben még tapogatózó játék folyt, egy kis adok-kapokkal, de a deltások kudlik dzsulianna vezetésével néhány löketet eresztettek el, amik elkerülték a 77-es narancsban pompázó párduchasú hálóőr ketrecét.

5 perc után a homokszemek kiperegtek a gépezetből, s az olasz mezesek Primadonna Laci vezérletével átvették az irányítást. Hátul sikerült megtartani a labdát és körbeadogatni azt, a középpályáról Láthatatlan Balázs visszalépett a golyóbisért, Kötény pedig autogramm helyett a nevét osztogatta, s egy bombával letesztelte a kapufa minőségét, de a kapuvas kibírta a gagyi 2 pálcás labda okozta megpróbáltatást.

A cserék után még nagyobb elánnal támadtak a Megújulás játékosai. Kacsa Zalán hátulról tanárian irányított, Viko ésszel próbálkozott, elöl pedig Pufinnyo helyzetekbe került, de kiderült, hogy ebben a bajnokságban sem lehet a kapus hasán át hálóba juttatni a labdát. Az első félidő legnagyobb helyzetet a brazil szlalomkirály hagyta ki. Kihasználva a Deltások rossz cseréjét, Gyros bácsi megiramodott egy labdával és a kijövő kapus mellett a kapufára lőtte azt.

A hátralévő időben a kapuk nem forogtak veszélyben, de a kezdeményezés a Megújulás kezében volt, s csak az utolsó passzok hiányoztak a nagyobb helyzetek kialakításához, de legalább megismerkedtek a kékben játszó játékosok egymással, mert ne feledjük, így még nem játszott együtt az új csapat.

A második félidő ott kezdődött, ahol az első befejeződött. Szinte felborult a pálya, és a Deltások kizárólag a kontrákra rendezkedtek be. Primadonna Laci távolról próbálkozott, de igazi nagy helyzetbe nem került, talán az egyik Duracell elem a hátában nem volt teljesen feltöltve, vagy a beígért fél körte mégiscsak 40%-os volt. Raki keresztlabdákkal is operált hátulról, hol sikeresen, hol nem, a bátorság és a finesz még hiányzott e percekben a játékából. De majd Mr. Kötény Róbert belesúg 1-2 csellót a fülébe... Róbert Gida Barátunk megpróbálta hátára venni a csapatot, és okos labdákkal kereste Balázst. Az ilyen taktikai táblán is lerajzolható támadások végén már csak a gól hiányzott. De a gólszagot már érezték a szúrkolók a lelátón.

És ahogy ilyenkor lenni szokott, és a foci nagy könyvében meg vagyon írva, egy ellentámadás végén a Delta Truck megszerezte a vezetést. Egy, a lábak között elsuhanó lövést Imici még hárított, de a labda valószínüleg felforrósodott a zöld gyepen, mert az kipattant róla. A lecsorgó labdára a portás és egy zöldmezes csapott le, s utóbbi néhány láb-kéz rúgás után eltalálta a bőrgolyót is, ami becsorgott a gólvonalon túlra. A bíró sípja néma maradt a szabálytalanság után, és középre mutatott.

A gólt követően a Megújulás még nagyobb fokozatra kapcsolt. A szúrkolók Áginnyó vezérletével buzdították kék kedvenceiket, akik ellentmondást nem tűrve a kapujukhoz szegezték a vezető csapatot. Egy fű alatti passz utan Kötény Róbert a bal oldalról eleresztette félelmetes lövését, ami a kapu bal alsó sarkában kötött ki. Ezzel a hatalmas keresztcsapottal megszerezte a Megújulás FC történelmének első gólját.

Döntetlen után nem állt le a kék bagázs. Balázs és Viko megkeverte a védőket, Pufinnyo lövését pedig kétzser is vetődéssel hárította a Deltások kapusa. A kék hátsó alakzat is aktívan kivette részét a támadásokból, labdákkal tömték a középpályát. A spárgakirály Csabi most a megelőző szerelésekben alakított nagyot, mindig jó ütemben lépett ki a Deltás csatárok mögül. Hiába, az rsg-n tanult néhány mozdulatsor megkönnyítette a dolgát. Kacsa Zalán pedig távoli lövésekkel is próbált veszélyt teremteni, de passzai is pontosak voltak.

Ismét jött Murphy, s egy játékban tartani kivánt labdára lecsapott a rutinos Deltás, és 10-ről a bal alsót csipkézte ki. Imici tehetlenül állt a kapuban. Eddig sem volt sok dolga, de most legalább a hálóból kivehette az ott megcsücsült labdát.

Ismét hátrányba került a Megújulás csapata, de ezúttal sem törődött bele a vereségbe. Pufinnyo ezen az estén nem ismert lehetetlent és a hatos vonalan kiosztott egy esernyőt, majd lövését a Deltás kapus nagy bravúrral az oldalvonalon túlra tolta. Ez volt a meccs szépségdíjas momentuma, ekkor a stadion szinte szétrobbant. Zúgott a Hajrá Kékek címü rigmus és az azúrban játszó Srácok mindent beleadtak, meghálálták a Szúrkolók bizalmát. Csabinnyo szerzett egy labdát a félpályánál, majd a szabadon maradt Pufinnyohoz passzolt, aki hideg vérrel, pimaszul a kijövő kapus hasa alatt a hálóba gurított. Ezzel kettőre módosult a gólok száma az eredményjelzőn a Megújulás Fc neve mellett.

A hátralévő időben minden mindegy alapon harcoltak a kék mezes játékosok. Győzni szerettek volna, látszott minden mozdulatukon. A Deltások rutinjuknak es néhány taktikai szabálytalanságuknak köszönhetően azonban megtartották a döntetlent, ami rájuk nézve volt hízelgő. Pedig az utolsó pillanatokban még Viko is megszerezhette volna a győztes gólt Zalán passza után, de a squashcipő ezúttal (is) néma maradt. Távolról is dörgetett az azúkék csapat, de ezek a lövések elkerülték a kaput, ilyenkor talán a hosszún szabadon álló társakat kellett volna megjátszani.

A bíró nem hosszabbított egy fabatkát sem, így a liga Sötét Lova pontot szerezve, két gólt lőve kezdte meg szereplését a bajnokságban.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

olvassa el az egesz blog, nagyon jo