2008. január 15., kedd

Elindult a felkészülés a tavaszi küzdelmekre...SORI Liga 1. forduló

BUÉK

A Megújulás FC a nagy bejglizabálás és Karácsonyi halászlevezés után közös lencsepartit rendezett Márkó Szakács Úrnál, ahol volt némi harapnivaló a lencséhez, kolbász és sült oldalas formájában (2.8 kg, maradhat?).
A Kékek februárban kezdik el nagy tavaszi menetelésüket, amikor is a BL-ben indulnak, azaz a Bajnokok Bajnokságában (A CL nagycsapatai, a 3 osztály győztesei indulnak). Erre az igen nehéz megmérettetésre egy tornán készülnek fel Zalánék, méghozzá a Sori Ligán. Igazából jobb lenne egy kiadósabb sörözés és másfél hónapos szunyálás, vagy közös playstation-özés, de hát a sport szeretete mindenki magával ragadt. Ennek megfelelően egy palánkos, 40*20 méteres pályán, kib*szott nagy kapukkal egy bajnokság keretében gyűjt kondit a társaság.

E mérkőzésekről csak egy rövidebb összefoglalóban tudósítjuk Kedves Olvasóinkat, mert itt tényleg csak a labdahiány pótlása a cél, az eredmény másodlagos. De azért nyerni akarunk:)

Annyi változás történt a keretben, hogy meccsenként fél gól és némi hiszti távozott az MFC csatársorából, mert Laci a Kis Abramoviccsal nem tudott megállapodni a jövőbeni folytatásról. Hiába, sztárok alkotják a csapatot, de senki nem pótolhatatlan. Egyelőre 8 biztos taggal vág neki e tornának a CsodaSzarvas csapat.

Az első mérkőzés: "Nem baj, gyerekek, Nektek is megjön majd az étvágyatok!" (Kővári Márk válasza a meccs után a "gyerekeknek", akik heccelték Őt futómennyisége és súlya miatt)

Pe-So Alapítvány - Megújulás FC
10 (3) - 5 (1)

MFC gólszerzői: P. Róbert 2, L. Zalán 2, R. Zoltán

A sorsolás szeszélye (avagy Mészöly Kálmán Vasas szurker mellett a PeSo-nak is szorít) az MFC idegenben a tavalyi győztessel nézett farkasszemet a Sori Liga első fordulójában. Természetesen idegenbe utaztak Viktorék. Illetve Viktor nem, mert a sorsolás után rögtön jelezte Imici felé, hogy sajnos a legerősebb csapat ellen nem áll ki sérülésére (hangszál sérülés a torokban) hivatkozva. Viko Csapattársukra nem tudnak Csabiék haragudni, mert a fészekhajú szerb középpályás csak a gyengébb meccsekre mer elutazni. A klubvilágranglistán az MFC előtt álló csapatok ellen fél, mint Dennis a repüléstől. A következő derbit is kihagyja Vikó, mert jelenleg Londonban vesz részt az Idős és Gyengénlátó Kereskedők 4 csapatos tengó területi selejtezőjén.

Szóval, a PeSo csapata a legerősebb összeállításban vetette magát a találkozóba, de az MFC sem volt rest, s a mérkőzés egy nagy adok-kapokkal kezdődött. Nyílt sisakos támadójáték vette kezdetét, az iramra nem lehett panasz. Attól függetlenül, hogy a hazai csapat már az első lövéséből gól született, Robiék partiban voltak a címvédőkkel. Egalizálták az eredményt, majd ziccerek sokaságát hagyták ki.
A hazai oldalon a helyzetkihasználással nem volt probléma. Az erőszakos PeSo csatárok gyakran megelőzték, beforgatták a vendégek védőit és az első 20 percben még kétszer mattolták a narancsba öltözött párducot.
Ebben a játékrészben Balázs és Robi nagyon élt, de az első 20 perc végére elfogyott az energia Rakiéknál. A Karácsonyi töltöttkáposzta, a január 8-án tejbe áztatott szárazbejgli, az idei első 5 gyros, valamint az elfogyasztott szaloncukor mennyisége megtette hatását, és Márkóék a szünetben már oxigén és újabb adag káposztáért könyörögtek.

A második félidő egy gyors PeSo góllal kezdődött, amire az MFC másodperceken belül válaszolt. 4-2-es hazai vezetés után állva hagyta ellenfelét a hazai csapat. Ekkor Balázsék nem találták a helyüket a pályán. Csabiék nem tudták megakadályozni a hazai csapatot a sorozatos gólszerzésben. Néhány perc figyelmetlenség megpecsételte Zalánék sorsát. A félidő derekánál 8-2-t mutatott az eredményjelző.
Azonban az MFC megvillantotta igazi tudását és a két 21 éves válogatott vezérletével óriási rohamot indított a saját becsületének megmentéséért. Az akarás eredménye gólokban és tetszetős, kombinatív passzokban, játékban mutatkozott meg. 5 percig egykapuztak Zalánék és 3 gólt lőve 8-5-re módosították az eredményt. Ekkor az őszi játék jelei mutatkoztak a Kékeknél.

Azonban a hazai pálya ismerete, a rutin és a pillanatnyi erőállapot, forma végülis eldöntötte a találkozó sorsát. 2 gyors gólt vágott a PeSo csapata, s ezzel véglegesen eldöntötte a 40 perc sorsát. Rakiék azonban nem vallottak szégyent, mert Csabiékkal sokszor megelőzték az ellenfél erőtől duzzadó, magas játékosait. Balázs elöl jól szórta a lasztikat, a 2 gyerek pedig élvezte a nagyobb pálya adta lehetőségeket. Márkó is belekóstolt a futásba, Imici pedig megízlelte a 4 méter széles kaput; mindkettőjüknek a tojáskrém lilahagymával, valamint a demótepertő jobban ízlik.

"Megyünk tovább a megkezdett úton"

- Lantos Imre -