2007. szeptember 18., kedd

Összefoglaló...2. forduló

" Én játszottam vele és mindig jól megértettük egymást, mindig, mindenhol a barátja voltam. A labdarúgás szenvedélye összetartott bennünket. Összetartott bennünket, hiszen ugyanazt a mezt viseltük és tiszteltük egymást." (Di Stefano Puskás Öcsiről)

2007. szeptember 13.
John Gold Stadium
3752 néző

CLH - Megújulás Fc
4 (4) - 5 (2)

Szeptember 13-án, csütörtökön 18:00-kor már moccanni sem lehetett az Arany János Stadionban. Elővételben minden jegy elkelt a CL (Cégek Ligája) II. fordulójának nyitómérkőzésére, ahol a tavalyi ezüst érmes CLH csapata az idei év Sötét Lovának tartott Megújulás Fc-vel csapott össze. Ahogy a szurkolók is hangoltak a találkozó elött, úgy az azúrkékben feszítő Megújulás játékosai is hangoltak egész héten. Matematikai függvények és képletek segítségét hívva tudományosan kiszámolták az egy főre jutó percek átlagát fülenként, és az ellenfelet megzavaró cserélési taktikát dolgozott ki Primadonna Laci, amire Imici - a narancssárga párduc - gondolkodás nélkül rábólintott.

Az új taktika bevezetése egyben magával vonta az új hadrendet is. A kékek Imici - Raki, MCsabesz - Láthatatlan Balázs, Viko - Pufinnyo hatosfogattal vágtak neki a forduló derbijének. Ellenfelük, a fehér mezben játszó CLH bátor taktikát választott erre a 40 percre, nyílt sisakos játékkal vetették bele magukat a rangadóba. Majdnem meg is lett az eredménye ennek a meglepő húzásnak, hiszen Imici fiai hátul gyorsan kapituláltak, de az ajtó-ablak helyzetet csúnyán fölédurrantotta a fehérek csatára. Ez ébresztőleg hatott Pufinnyoékra, akik szinte a semmiből megszerezték a vezetést. Egy ártalmatannak tűnő szituáció bontakozott ki a jobb oldalon, s egy tömörülést okozó kavarodás után a boly közepéből Balázs megcélozta a rövid sarkot, s a meglepett kapus csak beljebb segíteni tudta az óriási löketet. Ezzel a ravasz góllal Láthatatlan Balázs megszerezte a Megújulásban első hivatalos gólját.

A gól azonban nem nyugtatta meg Zalánékat. Egy vaktában előre vágott labdára Primadonna Laci startolt rá, s utolsó emberként menteni próbált. De kommunikációs zavar lépett föl közte és a portás csapattársa között (pedig egész héten gyakorolták és szinte tökéletesre fejlesztették a párbeszédnek nevezhető emberi kommunikációt), mert amíg egymásra vártak tágra zárt szemekkel, addig a CLH csatára lecsapott az árván pattogó golyóbisra és gyorsan kiegyenlítette az eredményt.

A nézők most sem maradtak sokáig újabb gól nélkül. Egy, szemet gyönyörködtető Megújulás Fc vezette támadás után ismét magához ragadta a vezetést a kék együttes. Raki üresbe futását a középpálya észrevette, így a védő a hatoson belülre tudott gyalogolni a labdával, de lövését védte a CLH rutinos kapusa. A labda ismét Raki elé pattant, de a második próbálkozását szintén védte a hálóőr. Szerencsére az újabb kipattanót már Primadonna Úr a kapuba juttatta van Nisterroy módjára. Ő is megszerezte első hivatalos gólját új csapatában.

A második gól 10 perces rövidzárlatot okozott a Megújulás FC-ben. Az első félidő második felében a fehér mezesek 3at rámoltak be Imici kapujába.Totális csőd jellemezte ekkor MCsabeszékat. Elöl képtelenek voltak megtartani a labdát, a középpályán nem jöttek be a csellók, amin Kötény Róbert beállása sem tudott változtatni. S a kevés mozgásnak, rossz váltásnak kapott gólok lett az eredménye. Amatőr gólokat kapott az olasz nemzeti színben játszó gárda. Volt ott minden, mint a mesében. Kötény gól, az óperenciás tengeren túlról lőtt szitálós potyaízü gólocska, védőt lefutó gól...Szóval, a rövidzárlat elég hosszan tartott, az ökölvívásban már elkezdtek volna számolni Vikóékra. Mire észbe kaptak az MFC játékosai, már 2-4-et mutatott az eredményjelző. A bénult lábakon botorkáló játékosok hitehagyottan játszottak a nagy pofon után. Elől voltak helyzetek, de vagy az utolso passz volt pontatlan, vagy a lövés nem ért célba. Mindenesetre hátul kicsit stabilizálódott a helyzet. Kacsa Zalán és MCsabesz megtalálták a közös hangot, aminek hatására kicsit dadogva, de elkezdett muzsikálni az MFC. A szünetet jelző 3as bírói sípszó elhangzása előtt azonban több gól nem esett az első 20 percben.


A második félidőt a fehérek kezdték, de az MFC magához ragadta a kezdeményezést. A vesztésre álló csapat játékosain látszódott, hogy megpróbálnak átesni a holtponton és mindent egy lapra feltéve elkezdtek rohamozni. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a túlzott akarás görcsösségbe torkollott. A passzokba még mindig hiba csúszott, a lövések még mindig célt tévesztettek, de már nem hitehagyottan, üres tekintettel lézengtek a pályán a kék mezesek. Helyezkedtek, kérték a labdát, futottak, visszatámadtak. Kevesebb energia maradt a védekezésre, amit a CLH ki is használt. A kontrákra berenedezkedő fűtésszerelők sok futással, rövidpasszos játékkal ziccereket, nagy helyzeteket teremtettek ellenfelük kapuja előtt, de az i-re nem tudták feltenni a pontot, mert Imici javította korábbi hibáit és lehúzta a rolót. Továbbá kiderült, az Ő hasán keresztül sem tud átmenni a labda. Az ötödik találat a levegőben lógott, mire az MFC játékosai vérszagot fogtak, mint a kicsi Vuk Társ megpillantván.

Már túl voltunk a második félidő első 10 percén, mikor Láthatatlan Balázs visszahozta a reményt. Rátekeredett a labdára, húzott balra es jobbra is 1 csellót, majd a megbolondított védő mellett a jobb kapufa mellé beakasztott egy ágyúgolyót. Zsinóron húzták a labdát a ficakba, s ezzel felcsillant a remény az MFC számára, mint törött sörösüveg a Hold fényében.

Primadonnáék nem törődtek bele a vereségbe. Imici bátrat húzott, Kötény Robit hozta be MCsabesz helyere, azaz 1 védőt beáldozott a pontmentésért a kapitány. Robi, széles mosollyal es óriási lendülettel érkezett a zöld gyepre. És ha már beállt, akkor maradandót is alkotott. Keresztbe cikázott, balról-jobbra, elfektetve 3 védőt, majd jobbra nézve balra passzolt és labdája megtalálta az üresbe mozgó brazil szambakirályt. Pufinnyo szeme előtt grill csirke forgott, mint egy rulettgolyó, de jobb lába nem remegett meg, mint a remegős csülök lila káposztával, és a mértani pontos átadást a kapus támaszkodó lába mellett a kapuba bombázta. Ezen a meccsen is, ahogy az előzőn, Marko okos gólja az egyenlítő találat volt. Mindkét csapat neve mellett 4 gól szerepelt az eredményjelzőn, es elkezdődött az utolsó 3 perc.

Viko haja ekkorra már meg volt igazítva, így beállt az utolsó gól szerzője helyett. A lélektani előny szinte felborította a pályát. A közönség tombolt, a játékosok megízlelték a gól ízét, felcsillant előttük a meccs megnyerésének esélye, lelki szemeikkel látták a megszerezhető 3 pontot. Gyeplővel sem lehetett volna ekkor visszafogni a bajnokság Sötét Lovait. Mentek és daráltak, nem ismertek elveszett labdát. Oroszlánként küzdöttek, Csodaszarvas módjára futottak. A nagy akarásnak, hajtásnak meg lett az eredménye. Viko squash balosa utat talált a CLH kapujába. Nem kell ezt túlzottan magyarázni, a legjobbkor sült el a bal, pontosan kilőtte a hosszút az üresbe mozgó szerb középpályás. A gól után egy kis fizimiska igazítas gólöröm címén, és az MFC átvette a vezetést.

Az utolsó két percben még adódott helyzet mindkét kapu előtt, de a hálók már érintetlenek maradtak. 5-4-es Megújulás győzelemmel zárult a 2 x 20 perc játék, és a 2 hónapja alakult klub megszerezte első győzelmét. Ezzel a 3 ponttal, a mutatott játékkal és az akarással, a Megújulás Fc most már hivatalosan is bejelentkezett a feljutást jelentő első 3 hely egyikéért.

- Lantos Imre -