2007. szeptember 24., hétfő

Összefoglaló...3. forduló

"A labda... Az izgalmas játékszer, mely gyerekkorunkat szokatlan barátokkal és ellenfelekkel tölti meg: egy fal jó játszótárs lehet, egy szék komoly hátvéd. Engedelmessé tenni a labdát, megérteni a mozgását, összehangolni kettőnk gyorsaságát - ebből áll a játék. A labda hívogat, hogy kövessük, hogy gyarapítsuk a lehetőségeket, hogy eredeti mozdulatokat találjunk ki. Azt gondolom, a játék a fejben születik (érteni a játékot), de el kell ismerni, hogy a tanulási folyamat szükségszerűen a lábbal kezdődik (érteni a labdát). Lehetetlen futballozni, ha a labda is ellenfél." (Jorge Valdano: Kezdetben van a labda)

2007. szeptember 20.
John Gold Stadium
4983 néző

Alerant - Megújulás Fc
1 (1) - 1 (1)

Ezen a csípős kora őszi estén 20.00 óra előtt 15 perccel a forduló rangadójára került sor a Cégek Ligája harmadik fordulójában. Az eddig makulátlan mérleggel rendelkező Alerant hazai pályán fogadta a CL Sötét Lovát, a Megújulás Fc-t. Az azúrkékben játszó vendégek 2 U21-es válogatott játékosát szállító busz lerobbant, így Robinnyo és Zalinnyo késve érkeztek meg a találkozóra. Iminnyo a kezdőbe helyettük Rakinnyot és Balazsinnyot nevezte.

A bíró sípjába fújt és a bőrrel bevont levegőt a piros mezes hazai csapat indította útjára. Az első percben akár meg is szerezhették volna a vezetést, mert Csabinnyo és a hálóőr között régen nem látott zavar támadt, és amíg egymásra vártak, addig az Alerant csatára kapura lőtt, de a portás lábbal védeni tudott. E rövid megingás után magára találtak Laciék, és átvették a kezdeményezést. Ahogy az eddigi mérkőzéseken is láthattuk, az MFC támadó taktikával lépett fel e mérkőzésen is. Balazsinnyo magához ragadta a karmesteri pálcát, de a vezénylése nem egy C-dúrban hangzó koncsertóval kezdődött, hanem labdatartással és távoli lövésekkel. Az Alerant játékosai területet védekeztek, így Laciék távoli lövésekkel próbálkoztak, de valahogy nem találták a célpontot, vagy a lövéseik az ellenfél kapusának nem okozott gondot. Vikinnyo próbált egy kis színt és csellókat vinni a játékba, de társai ezekben a percekben nem segítették a szerb-brazil robotoló középpályást.

Volt egy kis adok kapok az első félidő derekán, de ahogy ezt sejteni lehetett, az MFC nem a döntetlenért utazott az Alerant Arénájába. A hazai csapat olasz módjára katanaccso taktikát játszva, életveszélyes kontrákat vezettek. Az egyik kidobással Egér becenévre hallgató vörös csatár a félpályáról elindulva fej-fej mellett haladt Csabinnyo barátjával. A közönség soraiból egy már öregedő úriember hangja csattant föl: "Ússz, Egérke, ússz, már csak 10 méter van hátra, ússzál kicsi Egérke". Ekkor Egér és Csabinnyo vállal támasztották meg egymást, és az RSG válogatott védő okosan elpöckölte a labdát a támadó elöl. Ahogy tanítják. Spiccel. Egérnek esélye sem volt a Spárgakirály ellen. A kiváló ütemérzékkel megáldott Csabinnyo labdája a kapufa mellett hagyta el a gólvonalat. A kővé dermedt Iminnyo mellett a mentés a hálóőr kapujában kötött ki. A csatárt meghazudtoló ütemtelenül ellőtt felszabadító löket öngólt eredményezett, amivel az Alerant megszerezte a vezetést.

Ahogy minden eddigi mérkőzésen, most is hátrányba kerültek Rakinnyoék, akik megújult erővel próbáltak egyenlíteni. Pufinnyo jelezte, hogy a sajtburger leért a lábába, mert egy cselló után úgy telibekapta a kapufát, hogy az abból leszakadt forgácsból egy középsúlyu tengerimalacnak várat lehetett volna építeni. Ami nem ment be a brazil szambakirálynak, az bejött Lacinak. Egy visszapassz után ballal keresztbevágta 8 méterről a labdát, amivel az MFC egyenlíteni tudott. Nagyszerű találat volt ez az idegenlégióstól, s ezzel visszahozta csapatát a mérkőzésbe.

Az első félidő hátralévő részében csak az Alerant kapuja forgott veszélyben, de Zalinnyo lövése után a labdáról a következő jelentést kaptuk a Nasa-tól: "Egy ismeretlen, fekete, labdának látszó tárgy Hold körüli pályára állt STOP visszatérése a Földre 2500 után várható STOP További jó játékot Zalinnyo STOP".

A második félidő sokkal több izgalmat tartogatott, mint az első 20 perc. Rakinnyoéknak soha nem elég az egy pont, ezért a totális támadófutballt eröltették az első pillanatoktól kezdve. Laci többször teljesen hátrament labdákért és onnan felfutva próbált helyzetbe kerülni, ami még ment is, de a góllövés ellen ezen az estén be volt oltva a támadó. Robinnyo csatlakozott csapattársához, mert Neki sem sikerült átmentenie a formáját hétfőről, ahol egy barátságos meccsen varázsolt. Az ifjú középpályás hiába osztogatta a kötényeket, a lövései elkerülték az ellenfél ketrecét. Ami nem megy lábbal, majd megy vállal, gondolta magában a spíler, és az ellenfél kilépő középpályását vállal megtaszalytotta, majd letegezte a bírót. Az Alerant játékosa mintegy 2 fejjel és 45 kilóval volt nehezebb ellenfelénél, de hármat pörögve összeesett. A spori ezt befújta szabadnak és Robinnyot 2 percre kiállította.

Az emberfórt azonban a piros mezes hazai csapat nem tudta kihasználni, mert Balazsinnyoék hárították az összes lövést, 4 emberrel is harcosan védekeztek. Amikor már a védők nem tudtak menteni, akkor Iminnyo szabott gátat az Alerant próbálkozásainak. A hősies védekezés meghozta gyümölcsét, mert a kisbünti után Pufinnyo ismét nagy helyzetbe került. A brazil jobb lábas lövését a kapufa hárította. Az OBI-ból is jól ismert hód becammogott az oldalvonal mellől, és a 2 kiló forgácsot elvitte pofazacskójában. Pufinnyo megirigyelte ezt a pofazacskót, és közben a holnap ebédre főzött kelbimbókra gondolt.

A második félidő nagy részében a középpálya szétszakadt. Mindkét csapat győzelemre tört. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy 3 MFC-s helyzetre 1 Alerantos ziccer mindig jött válaszul, de ezeket a narancssárga párduc néhol bravúrral hárította. Laci többször megszerezhette volna a vezetést, de nem bírt túljárni az Alerant hálóőr eszén. Vikinnyo is eleresztett egy balost, de a kapufa mellé tartó kiflit szintén védte az Alerant kapusa. Ugyanezt tette Markinnyo bombájával is, valamint Balazsinnyo távoli és közeli kísérletével is. A másik oldalon a gólvonalról nem vették be a vendégkaput a hazai játékosok, ekkor nagy szerencséjük volt az újoncoknak.

Zalinnyo és Csabinnyo is sokat tett a győzelemért, de a felfutásaikkal teremtett helyzetek kimaradtak. Zalinnyo még egyszer megszakította a játékot. Kiderült, hogy nem kisasszonysportnak tartja a labdarúgást és finom csipőmozgással kibillentette mozgáskoordinációjából ellenfelét, akit ezek után úgy kellett összekaparni. A taktikai szabálytalansággal megakadályozta az Alerant középpályásának ziccerbe kerülését.

Mindenképp 3 ponttal szeretett volna távozni Iminnyo csapata, de ezen az estén nem sikerült megszerezni a győztes gólt. Jól játszva, sok helyzetet kialakítva 1-1-es döntetlent értek el az Alerant otthonában. A pontosztozkodás igazságosnak mondható, mert a hazai csapat előtt is számtalan gólszerzési lehetőség adódott. Azért, ha az azúrkékek jobban koncentrálnak, akkor a rengeteg helyzetből többet kihasználhattak volna, de így a gólok jövő hétre a lábakban maradnak. Azt ígérték, hogy azokat elhozzák és hoznak labdákat is...

- Lantos Imre -